ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Veterāni lido pēdējie


Publicēts: 20.09.2009

2010. gada septembrī pēdējo reizi startēs vairākkārt izmantojamais kosmosa kuģis. STS-133 misija nogādās uz Starptautisko kosmosa staciju loģistikas moduli. Pēdējā lidojuma apkalpes sastāvā ir rūdīti kosmosa vilki un veterāni.

STS-133 misijas komandieris būs Stīvens Lindsejs, pilots - Ēriks Bo, kurš jau otro reizi būs vairākkārt izmantojamā kosmosa kuģa pilots. Misijas speciālisti - Bendžamins Alvins Drū, Maikls Berrets, Timotijs Kopra un Nikolē Stotta.

Lindsejam šis jau būs piektais lidojums. Viņš bija pilots STS-87 un STS-95 misijās un lidoja kā komandieris STS-104 un STS-121. Lindsejs ir dzimis Arkādijā, Kalifornijas štatā.

Ērikam Bo šis būs tikai otrais lidojums. Kā pilots viņš lidoja 2008. gadā STS-126 ietvaros. Viņš ir dzimis Maiami un uzaudzis Atlantā.

Drū iepriekšējais lidojums ir STS-118. Šobrīd viņš strādā par Operāciju centra direktoru Gagarina kosmonautu treniņcentrā Zvaigžņu pilsētiņā Krievijā. Drū ir dzimis Vašingtonā.

Berrets ir ārsts, kurš šobrīd atrodas Starptautiskajā kosmosa stacijā. 19. un 20. ekspedīcijas sastāvā viņš pilda lidojuma inženiera pienākumus. Uz staciju Berrets devās 26. martā un plānots, ka uz Zemes viņš atgriezīsies 2009. gada 11. oktobrī. Berrets ir dzimis Vankuverā.

Kopra tikko atgriezās no sava pirmā lidojuma, kura ietvaros viņš pildīja 20. ekspedīcijas lidojuma inženiera pienākumus Starptautiskajā kosmosa stacijā. Kopra ir dzimis Ostinā.

Stotta šobrīd atrodas Starptautiskajā kosmosa stacijā. Tas ir viņas pirmais lidojums. Plānots, ka Stotta būs 20. un 21. ekspedīcijas lidojuma inženiere.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!