ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Tīmeklis nonāk kosmosā


Publicēts: 23.01.2010

Šonedēļ kosmiskās stacijas iemītnieki piedzīvoja lielas izmaiņas. Viņi ir saņēmuši īpašu programmatūru, kura nodrošina personīgu pieeju globālajam tīmeklim, izmantojot īpašus bezvadu sakarus.

Pirmais šo sistēmu izmantoja 22. ekspedīcijas lidojuma inženieris T. Dž. Krēmers, kas pirmo reizi veica Twitter konta @Astro_TJ atjaunošanu tiešsaistē no Starptautiskās kosmiskās stacijas. Agrākie ieraksti vispirms tika nosūtīti e-pastā uz Zemi, kur personāls tos pievienoja attiecīgā astronauta kontam.

"Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station -- the 1st live tweet from Space! :) More soon, send your's" - tāds bija pirmais ieraksts no kosmosa.

Šī personīgā pieeja jeb Apkalpes atbalsta LAN, kas izmanto jau esošos sakaru kanālus un ļauj astronautiem izmantot pieeju tīmeklim, lai mazinātu astronautu izolētības sajūtu, kas saistīta ar dzīvošanu slēgtā vidē.

Periodos, kad kosmiskā stacija aktīvi sazināsies ar Zemi, izmantojot liela ātruma Ku-joslas sakarus, apkalpei būs nodrošināta attālināta pieeja uz Zemes esošam datoram. Izmantojot kosmiskajā stacijā esošo klēpjdatoru, astronauti attālinātā režīmā darbosies uz Zemes esošajā datorā.

Astronautiem, izmantojot internetu, jāievēro tās pašas vadlīnijas kā ikvienam ASV valdības darbiniekam uz Zemes. Papildus šim jaunajam komunikācijas veidam, astronauti joprojām varēs izmantot e-pastu, IP telefonu un ierobežotu iespēju videokonferences kanālu.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!