ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Sarkanā trauksme


Publicēts: 12.03.2009

Šodien, lielākajai daļai pasaules pat nenojaušot, tika izsludināta sarkanā trauksme Starptautiskajā kosmiskajā stacijā. Tas nozīmē to, ka visi trīs 18. ekspedīcijas astronauti gatavojās pamest SKS un evakuēties, izmantojot Soyuz kosmosa kuģi. Objekta 25090 PAM-D sadursmes riska pakāpe izrādījās ļoti augsta. Tādēļ tika izsludināta sarkanā trauksme un apkalpe gatavota ārkārtas evakuācijai.

Sākotnēji šī nelielā atlūza tika atzīta par praktiski nekaitīgu. Tomēr, turpinot to izsekot, nācās atzīt, ka sadursmes draudi ir ļoti augsti. Iespējamā sadursme varēja notikt 16:39 GMT. Objekts ir 0,009 metrus liels un sver nedaudz zem 1kg. 25090 PAM-D palidoja garām aptuveni 4,5 kilometru attālumā. Lai arī objekts ir salīdzinoši neliels, tā ātrums bija pietiekami liels, lai būtiski apdraudētu SKS.

18. eksepedīcijas astronauti Maiks Finke, Jurijs Lončakovs un Sandra Magnus pārvietojās uz Krievijas Soyuz nolaišanās moduli un bija gatavi evakuēties no kosmiskās stacijas. Astronauti atradās Soyuz no 16:30 līdz 16:45 GMT. Pirms tam tika veikti drošības pasākumi un aizvērtas visas liekās lūkas.

Par laimi, šoreiz objekts palidoja garām. Astronauti atgriezās kosmiskajā stacijā un atvēra lūkas, lai atsāktu ikdienas darbus.

Par laimi...

NASA Spaceflight

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!