ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ar ko niekojas astronauti uz SKS


Publicēts: 24.01.2008

Jūs domājat, ka viņi to vien dara kā piedalās nopietnos eksperimentos, sporto un pirms gulētiešanas cītīgi mazgā zobus? Maldāties! Daži no "eksperimentiem" ir dīvaini, bet laikam arī tur augšā ir nepieciešama neliela deva nevainīgas izklaides.

Astronauts Takao Doi (53. g.v.) uz SKS dosies 2008. gada martā. Tai laikā uz starptautisko kosmisko staciju tiks nogādāti vairāki Japānas kosmiskās laboratorijas moduļi, par kuru celtniecību, pievienošanu un savietošanu būs atbildīgs Takao Doi. Papildus šim nopietnajam darbam, Takao mētāsies ar bumerangu. Tiek uzskatīts, ka bumeranga īpatnējajam lidojumam ir nepieciešama gravitācija. Īpašo lūgumu izmēģināt vai bumerangs kosmosā uzvedīsies tāpat kā uz Zemes ir izteicis pasaules bumeranga lidināšanas čempions Jasuhiro Togai no Osakas. Kosmosā netiks ņemts līdzi cieta materiāla bumerangs, bet gan papīra.

Otra japāņu dīvainība ir papīra lidmašīnas palaišana no SKS, ko organizē Tokijas universitāte kopā ar Japānas origami apvienību. 8cm grā prototipa izmēģinājuma lidojumi sākās jau 17. janvārī, Tokijas universitātē. Zinātnieki domā, ka šis lidaparāts atgriezīsies uz Zemes lēnām un atmosfērā nesadegs. Nebūs iespējams izsekot, kur šī lidmašīnīte nolaidīsies, bet būs jauki tādu noķert un izlasīt miera vēsti no pašas kosmiskās stacijas. Ja tā tiks cauri biezajam atmosfēras slānim neskarta, cerēsim, ka tā netrāpīs ūdenī, kas sastāda 70% Zemes virsmas.

SpaceDaily & Universe Today

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!