ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Pūķa sagaidīšana


Publicēts: 8.04.2010

Kompānijas SpaceX sakaru sistēma, kas paredzēta kosmosa kuģa Dragon vadībai, ir veiksmīgi uzstādīta Starptautiskajā kosmiskajā stacijā (SKS), kas tagad ir gatava uzņemt "Pūķi".

Jaunā sistēma, kuras pilnais nosaukums ir Komerciālā orbitālā transporta servisa ļoti augstās frekvences sakaru vienība, ļaus SKS astronautiem novērot un vadīt kosmosa kuģi Dragon, kad tas tuvosies vai dosies prom no kosmiskās laboratorijas.

Sakaru sistēma uz SKS tika nogādāta STS-129 ietvaros 2009. gada novembrī. Uzstādīšana un pārbaude sākās 2010. gada 25. janvārī, kad 22. ekspedīcijas komandieris Džefs Viljams kopā ar SpaceX vadības centru un SKS vadības centru Hjūstonā pievienoja sistēmu strāvai.

11. martā Hjūstonas un SpaceX centru darbinieki veica papildus pārbaudes, nosūtot paziņojumus no SKS uz NASA kontroles centru Draidenā. Iekārtas uz Zemes un kosmosā darbojās lieliski un ir gatavas nodrošināt sakarus. Vēl tiks veiktas papildus pārbaudes ar otro antenu masīvu, lai vēlreiz pārliecinātos, ka sistēma darbojas atbilstoši prasībām.

NASA ir noslēgusi kontraktu ar kompāniju SpaceX par tās nesējraķetes Falcon 9 un kosmosa kuģa Dragon izmantošanu kā kravas kuģi. Lidojumiem uz SKS vajadzētu sākties jau 2011. gadā. Par 1,6 miljardiem USD SpaceX nodrošinās 12 lidojumus uz SKS. Viena lidojuma ietvaros uz kosmisko staciju nogādās kā minimus 20 tonnas. Pirmais demonstrācijas lidojums notiks jau 2010. gadā pēc veiksmīga Falcon 9 raķetes starta.

OnOrbit

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!