ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Soyuz TMA-20M veiksmīgi atgriezies


Publicēts: 7.09.2016

2016.gada 6.septembrī plkst. 23:51 pēc Latvijas laika no Starptautiskās kosmiskās stacijas atvienojās Soyuz TMA-20M un pēc aptuveni 3 stundām nolaidās 146 km uz dienvidaustrumiem no Džezkazgānas pilsētas Kazahstānā, atpakaļ uz Zemi nogādājot NASA astronautu Džefu Viljamsu un divus Krievijas kosmonautus - Oļegu Skripočku un Alekseju Ovčiņinu.

Džefs Viljamss pirms došanās prom no SKS nodeva vadības grožus Krievijas kosmonautam Anatolijam Ivanišinam, kurš turpmāk būs 49.ekspedīcijas komandieris. Kopā ar viņu kosmiskajā stacijā šobrīd uzturās NASA astronaute Keita Rubinsa un JAXA astronauts Takuja Oniši. 23. septembrī ar Soyuz MS-02 uz SKS dosies kosmonauti Andrejs Borisenko un Sergejs Rižikovs, kā arī NASA astronauts Šeins Kimbro.

Jāatgādina, ka Viljamss, Skripočka un Ovčiņins kosmiskajā stacijā ieradās 2016.gada 18.martā un pavadīja tur 172 dienas, kuru laikā veica simtiem eksperimentu un tehnoloģiju demonstrējumus, tai skaitā uzstādīja piepūšamo kompānijas Bigelow moduli. Šo mēnešu laikā uz kosmisko staciju devās vairāki automatizētie kravas kuģi - SpaceX Dragon, Orbital ATK Cygnus un Krievijas Progress.

Viljamss šobrīd ir ASV astronauts, kurš pavadījis kosmosā visilgāko laiku - 534 dienas, 2 stundas un 48 minūtes, pārspējot iepriekšējo rekordistu Skotu Kelliju (520 dienas, 10 stundas un 30 minūtes). Pēdējās misijas laikā viņš veica divus izgājienus atklātā kosmosā, kopumā tur pavadot gandrīz 13 stundas un palīdzot uzstādīt pieslēgšanās vietu, kas paredzēta Boeing CST-100 Starliner un SpaceX Dragon apkalpes pārvadāšanas moduļiem. Viljamsam šī bija jau ceturtā vizīte kosmiskajā stacijā un trešā reize, kad viņš tur pavada ilgāku laiku.

Pagaidām nepārspēts rekordists ir Genādijs Padalka, kurš piecu lidojumu laikā ir "savācis" 878 dienas Zemes orbītā.

NASA, collectSPACE

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!