ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Sniegavīrs dosies uz kosmisko staciju


Publicēts: 22.11.2014

2014. gada 23. novembrī plkst. 23:01 pēc Latvijas laika no Baikonuras kosmodroma startēs Soyuz TMA-15M, kas uz Starptautisko kosmisko staciju nogādās Antonu Škapļerovu, Samantu Kristoforeti un Teriju Virtsu. Kā ierasts viņiem līdzi dosies talismans. Šoreiz to izvēlējās Škapļerova meita. Tas ir balts, tam ir deguns, kurš garšo ziemeļbriedim un tas nemīl siltumu.

"Tas būs sniegavīrs no multiplikācijas filmas "Ledus sirds"," pastāstīja Škapļerovs. "Manai jaunākajai meitai ir astoņi gadi un viņa izvēlējās talismanu."

Viens no sniegavīra Olafa, kurš karāsies Soyuz TMA-15M kabīnē, uzdevumiem būs pavēstīt par bezsvara stāvokļa iestāšanos. Kad apkalpe sasniegs orbītu, Olafs sāks "lidot".

Plānots, ka aptuveni sešas stundas pēc starta Soyuz TMA-15M saslēgsies ar Starptautisko kosmisko staciju (SKS) un Škapļerovs, Kristoforeti, Virts un viņu burkāndegunainais draugs pievienosies stacijā dzīvojošajai 42. ekspedīcijas apkalpei - komandierim Bačam Vilmoram, lidojuma inženieriem Aleksandram Samokutjajevam un Jeļenai Serovai.

Atpakaļ uz Zemi Olafs dosies 2015. gada maija vidū.

collectSPACE

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!