ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Cygnus devies uz Starptautisko kosmisko staciju


Publicēts: 18.09.2013

Komerciālo kravas piegādes pakalpojumu sniedzēju klāsts Starptautiskajai kosmiskajai stacijai šodien papildinājās par vēl vienu spēlētāju. No Vallopa salas starta kompleksa šodien plkst. 17:58 startēja kompānijas Orbital Sciences nesējraķete Antares, kas orbītā nogādāja automātisko kravas kuģi Cygnus. Četru dienu ilgā lidojuma laikā tiks veiktas dažādas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai kosmosa kuģis ir gatavs saslēgties ar Starptautisko kosmisko staciju. Šis vēsturiskais notikums šobrīd ieplānots 22. septembrī.

"Antares ir lielākā un sarežģītākā nesējraķete, kādu kompānija Orbital jebkad ir izstrādājusi," teica kompānijas prezidents Deivids Tomsons. "Pēc nevainojamā inaugurācijas lidojuma aprīlī mēs aktīvi gatavojāmies nākamajam kritiskajam, ar nepacietību gaidītajam atskaites punktam. Tāpat arī Cygnus ir viens no izsmalcinātākajiem kosmiskajiem aparātiem, kādus esam uzbūvējuši. Kā daļa no kosmiskās stacijas programmas, tas pilnībā atbilst izvirzītajiem drošības kritērijiem. Mūsu komandas darbinieki ir ļoti priecīgi, ka ir sasniegts misijas starta brīdis, kuram mēs gatavojāmies pēdējos piecus gadus."

Misijas mērķis ir Orbital Sciences izstrādātā kravas kuģa droša saslēgšanās ar Starptautisko kosmisko staciju un kravas piegāde. Ja šīs misijas laikā tiks sasniegti visi uzstādītie mērķi, regulāra kravas piegāde ar Cygnus kuģiem sāksies jau 2013. gada decembrī. 1,9 miljonu USD vērtā kravas piegādes līguma ietvaros ar Cygnus uz kosmisko staciju tiks nogādāti vairāk nekā 20 000 kilogrami. Pavisam Cygnus veiks astoņus lidojumus uz SKS.

Pirmajā lidojumā uz kosmisko staciju plānots nogādāt 700 kilogramus kravas. Ja lidojums būs veiksmīgs, šī būs otrā privātā kompānija, kura savu kosmosa kuģi būs pietauvojusi kosmiskajai stacijai. Pirmo reizi tas izdevās kompānijai SpaceX 2012. gada maijā.

Antares staru iespējams vērot tiešraidē NASA TV.

Orbital Sciences Corporation

Komentāri

  1. cydonia tieši 18.09.2013 domāja šādi:

    tomēr nedrīkt aizmirst, ka cygnus ir vienvirziena kuģi kravas nogādāšanai uz staciju (līdzīgi kā krievu progress, japāņu htv, un eiropas kravas kuģi), kamēr dragon piedāvā pakalpojumus abos virzienos un šobrīd ir vienīgie, kas var no stacijas atgādāt atpakaļ vērā ņemamu kravas apjomu.

  2. Redaktors tieši 18.09.2013 domāja šādi:

    Lai arī vienvirziena, bet jāatzīst, ka tomēr patīkams papildinājums jau esošajam klāstam.

    Ar nepacietību gaidu nākamo spēlētāju, kurš spēs uz SKS nogādāt cilvēkus. Abos virzienos... un droši.

  3. cydonia tieši 19.09.2013 domāja šādi:

    >Redaktors
    protams ka patīkami :) tikām par pilotējamiem lidojumiem uz staciju domā teju vai visi kam nav slinkums. (izņemot esošos soyuz) vistuvāk ir tie paši spacex ar dragon paveidu sauktu par dragonrider. pirmie cilvēku lidojumam sertificētā aparāta testi ir gaidāmi jau šogad, bet pirmie pilotējamie lidojumi pēc 2-3 gadiem. no viņiem neatpaliek orion (bet viņu mērķis nav stacija). tad seko boinga CST-100. tad sierra nevada ar savu dream chaser. tālāk seko mazāk reāli projekti kuru saraksts ir garšs.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!