ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Spirit pret Marsu, interesants pavērsiens


Publicēts: 16.12.2009

21.novembris atnāca ar sliktu ziņu. Nu jau gandrīz četrus gadus mirušajam labajam priekšējam ritenim pievienojās arī labais aizmugurējais. Bet pag, minūtes pārtraukumā Spirit gatavo gājienu ar zirdziņu. Vai būtu iespējams, ka nu jau gandrīz četrus gadus mirušais labais priekšējais ritenis pēkšņi atdzīvotos?

12.decembrī Spirit inženieri veica vienkāršu riteņa rotora pretestības testu nule iestrēgušajam ritenim. Tas neizrādīja kustības pazīmes, turklāt uzrādīja ļoti lielu pretestību motoram. Jokus mīlot, inženieri pārbaudīja arī sen aizmirsto labo priekšējo riteni. Visiem par lielu pārsteigumu, tas izrādīja dzīvības pazīmes.

Tas nudien ir negaidīti. Pēdējo reizi labais priekšējais ritenis tika pārbaudīts pēc tā sabojāšanās 2006.gada 13.martā. Riteņa mehānismā tika konstatēts īssavienojums, un lai arī nav līdz galam skaidrs, kāpēc tā notika, tika uzskatīts, ka bojājums ir neatgriezenisks. Respektīvi, tā tas ir un tur neko nevar darīt.

JPL gan vērš uzmanību, ka 12.decembra testā tika pārbaudīta tikai riteņa rotora pretestība. Tāpēc šobrīd ir pāragri izdarīt tālejošas prognozes.

Patlaban tiek izveikti papildus testi, un jau tuvākajās dienās, iespējams, būs arī rezultāti.

Universe Today

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!