ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Dodies uz Marsu kopā ar InSight


Publicēts: 7.09.2015

InSight ir NASA misija, kuras starts ieplānots jau 2016.gada martā, bet Marsu šī ģeofizikālā laboratorija varētu sasniegt tā paša gada septembrī. Tie, kas seko līdzi NASA piedāvājumiem, jau droši vien ir rezervējuši sev vietu šajā kosmiskajā aparātā, bet tie, kas nav paspējuši - jums vēl ir laiks šodien un rīt "iekāpt" InSight un doties uz Marsu, lai piedalītos vienā no neparastākajām misijām, kāda līdz šim ir pabijusi uz sarkanās planētas virsmas. Lieliskākais ir ziņa, ka jums nevajag nekādu iepriekšēju pieredzi, fizisko sagatavotību vai izpildīt kādus normatīvus. Atliek tikai piereģistrēties!

Protams, neliela nianse, uz Marsu nedosies tu pats, bet tikai tavs vārds, ierakstīts īpašā čipā, kas tiks ievietots InSight aparātā.

Ja, neskatoties uz nelielo vilšanos sajūtu, tomēr vēlies "lidot" un piedalīties Marsa urbšanas procesos, piesakies NASA InSight lapā jau tagad.

InSight misijas ietvaros zinātnieki centīsies ielūkoties Marsa dzīlēs, lai labāk izprastu procesus, kuros veidojās Saules sistēmas iekšējās, Zemei līdzīgās planētas. Izsmalcinātie instrumenti ļaus noteikt planētas pulsu (seismoloģija), izmērīt temperatūru (siltuma plūsmas zonde) un tās refleksus (noteikt precīzu atrašanās vietu).

Kāpēc uz šiem jautājumiem nevar atbildēt uz Zemes? Mūsu planēta ir ģeoloģiski ļoti aktīva, tādēļ senākie "ieraksti" jau aizvietoti ar jaunākiem un slikti ataino Saules sistēmas pirmsākumos notikušos procesus. Marss savukārt ir pietiekami liels, lai agrīnajos etapos būtu pieredzējis planētu veidošanās procesus, bet ģeoloģiski mazaktīvs. Izpētot sarkanās planētas kodola, mantijas un garozas biezumu, izmērus un citus parametrus, tiks iegūta vērtīga informācija par to, kā veidojas Zemei līdzīgas planētas.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!