ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Marsieši uzbrūk?


Publicēts: 29.03.2008

2008. gada 24. martā šur tur parādījās ziņa, ka Brazīlijā ir atrasts iespējams no debesīm nokritis neidentificēts objekts. Melns, spīdīgs, ietīts kaut kādā dīvainā materiālā. Pirmā doma tiešām varētu būt, ka tas ir ārpuszemes izcelsmes. Daudzas ziņu aģentūras atcerējās sfērisko objektu, kas 2007. gadā tika atrasts Austrālijā. Vai tiešām mazie pelēkie ir ieradušies?

Šie objekti tiešām ir no kosmosa un ir savstarpēji saistīti. BET, tiem nav nekāda sakara ar citplanētiešiem. Žēl, bet mus joprojām nav iekļāvuši starpgalaktiskā tūrisma objektu datubāzē (visai saprotams, jo kurš gan gribēs braukt uz karojošu un piesārņotu planētu).

Bet atgriezīsimies realitātē...

Pirmo objektu Brazīlijā atrada Sebastjāns Marks de Kosta. Viņš noteikti nebija lasījis, ka aizdomīgus objektus labāk neaiztikt un tiem netuvoties. Tad nu viņš atklāja, ka šis objekts ir visai karsts - vai nu Saules uzkarsēts, vai nu tiešām nokritis no debesīm. Tā diametrs bija aptuveni 1 metrs. Tomēr tas neizskatījās pēc zinātniskās fantastikas cienīga citplanētiešu kosmosa kuģa. Atsevišķās interneta lapās sākās diskusijas, kas tas ir par objektu... un atrisinājums nebija ilgi jāgaida.

Neidentificētais objekts tika atpazīts kā COPV (Composite Overwrapped Pressure Vessel) - konteiners, kas paredzēts augsta spiediena inerto gāzu uzglabāšanai. COPV parasti atrodas uz vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģu klāja. Tie tiek izmantoti dažādos kosmosa projektos jau vairāk kā 25 gadus. Tā kā konteinera iekšienē un ārienē esošais spiediens var būtiski atšķirties, tilpnei ir sarežģīta konstrukcija, ieskaitot kompozīto materiālu šķiedru pinumu, kas ir labi redzams uz nokritušā objekta. Tā kā COPV ir sasniedzis Zemi praktiski neskarts, ir skaidrs, ka tilpnes konstrukcija tiešām ir ļoti izturīga.

Otrs neidentificētais objekts tika atrasts jau agrāk Austrālijā. Tas bija vairāk bojāts, bet ja salīdzina attēlus, tad tomēr visai līdzīgs gāzu tilpnei, kas nokrita Brazīlijā. To atrada fermeris Džons Stirtons, kurš ziņu aģentūrai sacīja, ka "es zinu daudz par aitām un liellopiem, bet nezinu daudz par mākslīgajiem pavadoņiem. Bet es domāju, ka šis objekts ir kādas raķetes degvielas tvertne." Diezgan tuvs trāpījums.

Interesanti būtu uzzināt, kuram lidojumam ir piederējuši šie divi konteineri. Ja nu jums gadās atrast no kosmosa nokritušu objektu, neriskējiet to aiztikt ar rokām, daži no tiem mēdz būt ļoti indīgi.

Universe Today & Reuters & NASA

Komentāri

  1. Aivjans tieši 1.04.2008 domāja šādi:

    un tomēr, sakat ko gribat, bet iespēja, ka dabūs ar "kaut ko" krītošu no debesīm pa galvu ar vien palielinās.Vai šai sakarā nav kādi plāni kādai starptautiskai kosmosa asociācijai? Piemēram uzssākt šo drazu savākšanu? Manuprāt problēma paliks aizvien, lielāka, līdz kāds tiešām tiks nosists ar kādu no šiem krītošajiem objektiem.

  2. dzimmijs13 tieši 4.04.2008 domāja šādi:

    Skaidrs, no kurienes mežos saradušies atkritumu maisi.

  3. mario tieši 25.07.2009 domāja šādi:

    nezināmie objekti: manuprāt tā ir tā draza, kas krīt no zemes orbītā palaistajiem cilvēku verķiem.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!