ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Zinātniskā fantastika obligātās literatūras sarakstā?


Publicēts: 29.04.2013

Kā veicināt skolēnos interesi par zinātni un matemātiku? Kāds ASV politiķis uzskata, ka zinātniskās fantastikas iekļaušana obligātās literatūras sarakstā varētu būt veids, kā popularizēt eksakto un dabaszinātņu apguvi.

Republikānis Rejs Kenterberijs no Rietumvirdžīnijas uzskata, ka zinātniskās fantastikas romānu lasīšana ir veids, kā atmodināt skolēnos interesi par matemātiku un zinātni.

Pats Kenterberijs ir "vecās skolas" cienītājs, kurš par zinātniskās fantastikas pamatlicējiem uzskata tādus autorus kā Žilu Vernu un Aizeku Azimovu. Viņš ar prieku atceras 1960. un 1970. gadus, kad zinātniskā fantastika kopā ar strauji progresējošo kosmosa apguves programmu palīdzēja iedvesmot nākamās paaudzes.

"Mani neintersē fantāzijas romāni par drakoniem," politiķis pavēstīja intervijā, uzsverot, ka viņš obligātās literatūras sarakstā vēlas redzēt modernas tehnoloģijas un ar tām saistīto problēmu un risinājumu iztirzājumu.

Lai arī mūsdienās jaunieši ar aizrautību pievēršas modernajām tehnoloģijām kā patērētāji, salīdzinoši neliels skaits savu nākotnes karjeru saista tieši ar inženierzinātnēm, dabaszinātnēm un matemātiku.

Pats par sevi saprotams, ka Kenterberija idejas ir atradušas dzirdīgas ausis zinātniskās fantastikas autoru vidū.

Kā tu domā, vai zinātniskā fantastika varētu veicināt skolēnos interesi par zinātnēm? Vai pats esi šā žanra cienītājs?

The Inquisitr, Blastr, The Guardian

Komentāri

  1. Mārča tieši 29.04.2013 domāja šādi:

    Labs jautājums ;) Domāju ja šito stelli paceļ inovatīvi un radoši zinātnisko fantastiku skolā kopā ar eksakto dabaszinātņu apguvi... Ir perspēktīvas, bet vārds fantāzija ir ilūzija, par kaut ko neraālu un grūti sasniedzamu mūsu ikdienās.Kad es nolikšu karoti , tikai tad iespējams cilvēks aizlidos uz Mārsu vai sāks domāt par Mūsu planētu, kā unikālu dzīvības pērli visumā..ko ir radījis saprātīgs "Radītājs", kā Dievs... cilvēkiem ar dziļi reliģiksiem uzskatiem par pasaules kārtību...

  2. Avenals tieši 29.04.2013 domāja šādi:

    Arī mums vajadzētu šādus politiķus!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!