ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas Centrs atzīmē piecpadsmito gadadienu


Publicēts: 21.07.2009

2009. gada 25. jūlijā Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs (VSRC) atzīmēs piecpadsmit gadus kopš tā zinātniski pētnieciskās darbības uzsākšanas 1994.gadā. No plkst. 12.00 – 18.00 apmeklētāji tiek laipni aicināti uz bezmaksas ekskursijām radioteleskopā.

Sākotnēji VSRC darbojās Latvijas Zinātņu akadēmijas paspārnē, savukārt kopš 2005. gada - kā Ventspils Augstskolas zinātniskais institūts.

Atklājot pasākumu, plkst. 12.00, VSRC direktors profesors Juris Žagars sniegs ieskatu institūta līdzšinējā darbībā, aicinot piedalīties arī nozīmīgākos sadarbības partnerus, atbalstītājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus.

No plkst. 12.00 – 18.00 apmeklētāji tiek laipni aicināti uz bezmaksas ekskursijām radioteleskopā. Vienlaikus Ventspils Augsto tehnoloģiju parks projekta “Kosmosa tehnoloģijas – iespējas izglītībai un ekonomikas attīstībai” ietvaros piedāvās prezentācijas par dažādām kosmosa tehnoloģiju tēmām, kā arī iespēju pārbaudīt savas zināšanas piedaloties viktorīnā un dažādos uzdevumos. Savukārt bērni tiek aicināti sniegt savu ieguldījumu zīmējumu ekspozīcijas izveidē, liekot lietā iztēli  un radot zīmējumus par kosmosu.

Klausīties Visuma skaņu ainavas pasākuma laikā piedāvās mākslinieki: Clausthome – Lauris Vorslavs, Ģirts Radziņš, kā arī RIXC – Raitis Šmits, Rasa Šmite un Mārtiņš Ratniks. Interneta tiešraide tiks nodrošināta sadarbībā ar grupu HMSS no Vācijas.

VIRAC

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas: