ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Vai tu pamāji Saturnam?


Publicēts: 22.08.2013

2013. gada 19./20. jūlijā tūkstošiem cilvēku iesaistījās akcijā "Pamāj Saturnam", kuras laikā NASA Cassini zonde fotografēja Saturna sistēmu. Bija zināms, ka fonā būs redzama arī planēta Zeme. Visi tika aicināti fotografēt šo unikālo notikumu. Cilvēki vairāk nekā no 40 valstīm, kā arī no 30 ASV štatiem, iesūtīja vairāk nekā 1400 attēlu, kuros bija iemūžinājuši to, kā viņi pamāj Saturnam. Cassini komanda no šiem attēliem ir izveidojuši kolāžu.

"Paldies jums visiem, tuviem un tāliem, veciem un jauniem, kuri pievienojās Cassini misijai, atzīmējot pirmo reizi, kad Zemes iedzīvotāji tika iepriekš brīdināti, ka tiks fotografēti no starpplanētu telpas," teica Cassini projekta zinātniece Linda Spilkere. "Lai arī Cassini attēlos Zeme ir pārāk niecīga, lai uz tās izšķirtu atsevišķus cilvēkus, misijas komanda ir izveidojusi šo kolāžu, lai atzīmētu mājošās rokas, paceltās ķepas, smaidošās sejas un radītos mākslas darbus."

Zeme ir tikai niecīgs fragments milzīgajā mozaīkā, kuru no Cassini nofotografētajiem attēliem apkopo misijas zinātnieki. Plānots, ka attēls varētu būt pabeigts pēc dažām nedēļām. Zinātnieki, kas pēta Saturna gredzenus, analizē kampaņā iegūtos redzamās gaismas un infrasarkano staru diapazona attēlus.

"Pamāj Saturnam" kolāža (.jpg; 26,9 MB)

NASA JPL

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!