ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Uzmini, kur tas ir?


Publicēts: 24.04.2008

Šodien "pakustināsim smadzenes" un pamēģināsim atminēt, uz kuras no 8 planētām vai to zināmajiem pavadoņiem atrodas šis attēls. Fotogrāfija tapusi 2006. gada 31. maijā. Iespējams, ka tas ir vulkāniskas izcelsmes objekts, varbūt meteorīta krāteris. Turpiniet lasīt un uzzināsiet, kur atrodama šī gredzenveida struktūra.

Vakar bija Zemes diena, kad cilvēki ir aicināti īpaši piedomāt par zūdošajiem resursiem uz Zemes. Tādēļ tika izvēlēts attēls no mums visiem labi pazīstamās Zemes. Kas tā par vietu uz Zemes?

Attēlā redzams Nukuoro atols, gredzenveida koraļļu sala, kuras vidienē atrodas lagūna. Nukuoro atols ir daļa no Karolīnas salām, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Papua Jaungvinejas Klusā okeāna rietumu daļā. Šī ir viena no 607 salām, kas veido Mikronēziju.

Nukuoro atols ir kā atsevišķa pasaule. Uz tās nošķirtībā dzīvo 900 cilvēki. Uz tās nav pat nelielas lidostas, un vienu reizi mēnesī to apmeklē pasažieru kuģis. Nelielā populācija runā pati savā, unikālā valodā.

Lagūnas diametrs ir aptuveni 6km. Galvenā iedzīvotāju nodarbošanās ir zvejošana, lopkopība un zemkopība. Atols lielākoties ir smilšains, bet attēlā tumši zaļā krāsā redzamās daļas ir klātas ar augu valsti.Palielinājumā redzamas pat atsevišķas ēkas. Baltie punkti lagūnā ir koraļļu "galvas".

Fotogrāfija tapusi SKS, izmantojot Kodak 760C digitālo kameru un 800 mm objektīvu.

Universe Today

Komentāri

  1. aivjans tieši 24.04.2008 domāja šādi:

    Smuki!

  2. Puma tieši 24.04.2008 domāja šādi:

    Ļoti skaisti! Koraļļu galva izskatās kā mēness atspulgs ūdenī :)

  3. dzimmijs13 tieši 27.04.2008 domāja šādi:

    Skaisti. Diemžēl tas var izrādīties sniegpārsliņas skaistums, globālās sasilšanas izraisītās pasaules okeāna līmeņa paaugstināšanās pirmie cietēji būs tieši unikālie koraļļu atoli.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!