ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Šoreiz debesis nevainojiet


Publicēts: 10.08.2009

Ne visas bedres uz Zemes ir radušās meteorītu triecienu rezultātā. Vulkāniskas izcelsmes objekts ir arī Etiopijā atrodamā Dendi kaldēra, kas atrodas aptuveni 86 kilometrus uz dienvidrietumiem no galvaspilsētas Adisabebas.

Etiopija ir viena no vecākajām valstīm pasaulē un varētu teikt, ka viena no tūristiem patīkamākajām valstīm Āfrikā, kas atrodas "rokas stiepiena attālumā" no jūras, bet tomēr pieeja pie tās ir zudusi, pateicoties faktam, ka Eritreja ieguva neatkarību.

Kaldēra ir vulkāniskas izcelsmes veidojums, kad vulkāniskā izvirduma laikā magma gandrīz pilnībā izplūst no pazemes krātuvēm un gala rezultātā zemes virskārta virs tām iebrūk. Dendi kaldēra visticamāk veidojusies Terciārajā periodā. Zināmajā vēsturē nav nevienas liecības, ka šis vulkāns vēl kādreiz būtu bijis aktīvs. Tuvākais vulkāns, kura izvirdums ir novērots mūsu ēras 550. gadā, ir Vonči, kur arī ir izveidojusies kaldēra.

Dendi kaldēra ir fotografēta 2007. gada 29. decembrī no Starptautiskās kosmiskās stacijas ar fotokameru Kodak 760C un 400mm objektīvu.

Jūsu versijas:

"Končiņu" tabula:

Kas es esmu Šonedēļ savāktas Kopā savāktas
Agris

-

3

Ainārs P

-

3

Cydonia

3

17

Evita R

-

3

Guntars R

2

16

Ilmars 007

-

3

Indzha

-

4

Jānis J

-

3

Jānis Z

-

3

Kio

-

3

Marchello

-

9

Māris S

-

2

Nelabojams

-

6

Rihards

-

11

Roberts B

-

3

Valdis A

-

12

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!