ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Unikāla meteorītu izstāde no 24.04.-07.05.


Publicēts: 2.05.2017

Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs ielūdz astronomijas interesentus, skolotājus un skolēnus rīkot izbraukuma nodarbību, apmeklējot Unikālu meteorītu izstādi Irbenes radioastronomijas zinātniskajā kompleksā.

Pirmo reizi Baltijā tik plašā apjomā būs izstādīti agrāk neredzēti, unikāli kosmiskas izcelsmes eksponāti. Ventspils Augstskola ir sarūpējusi iespēju apskatīt vairāk kā 50 unikālu meteorītu izstādi, skatīt tematisku grāmatu izstādi un videosižetus par meteorītu tēmu, kas būs aplūkojami tikai dažas dienas Irbenes radioastronomijas zinātniskajā kompleksā, laikā no š.g. 24.aprīļa līdz 7.maijam.

Astronomijas interesenti aicināti piedalīties izstādes atklāšanas dienā. Izstādes ietvaros būs iespējams noklausīties tematiskas lekcijas vai pētnieku stāstījumus par meteorītu tēmu.

Pieteikšanās:;

  • Pieteikšanās, sūtot e-pastu uz infovirac@venta.lv vai zvanot pa tālr. 29230818;
  •  Dalības maksa par meteorītu izstādes apmeklēšanu:

(Cenā neietilpst pastāvīgās ekspozīcijas apmeklējums)      

skolēniem, studentiem un pensionāriem EUR 1,50; pieaugušajiem EUR 4,00.
savlaicīgi saskaņojot, papildus iespējams pieteikt arī pastāvīgo ekspozīciju apmeklējumus (radioteleskops RT16 un pazemes tunelis) (http://virac.eu/ekskursijas/)

Izstādi organizē Ventspils Augstskola sadarbībā ar Latvijas Universitātes Zinātņu un tehnikas vēstures muzeju, biedrībām Meteorīti.LV un Latvijas Meteorītu centrs, Ventspils pilsētas Domi un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Sīkāka informācija mājas lapā www.virac.eu un www.venta.lv, vai zvanot uz tālr.29 230 818.

Ventspils augstskola, VIRAC

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!