ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Starptautiskais astronomijas gads ir sācies


Publicēts: 1.01.2009

Tad nu tas ir beidzot iestājies. Gads, kurā visums tiks pienests tuvāk cilvēkiem. SAG 2009 gada ietvaros būs iespējams daudz tuvāk iepazīt tuvus un tālus visuma nostūrus, ielūkoties teleskopos dažādos Latvijas nostūros. 365 dienas, lai tu sev atklātu visumu!

Pirms 400 gadiem Galileo Galilejs pirmo reizi pavērsa paštaisīto teleskopu pret zvaigžņotajām debesīm. Šogad vairāk kā 100 dalībvalstis visā pasaulē apvienosies, lai popularizētu astronomiju un ar to saistītās zinātnes. Visa gada laikā ikviens interesents varēs iesaistīties dažāda mēroga pasākumos Latvijā un pasaulē.

Ar Latvijā iecerētajiem pasākumiem varat iepazīties šeit.

Kas vēl notiks pasaulē?

Ja esat podkāstu cienītājs, tad ziniet, ka katru dienu tiks publicēts mazāk kā 10 minūšu garš podkāsts par astronomijas tēmu. Ja arī jums ir ko teikt, tad paši varat piedalīties šī maratona veidošanā.

Profesionāli astronomi veidos blogu. ESA, NASA, ESO, JAXA - astronomi, kas strādā šajās iestādēs, atklās savu ikdienu ikvienam lasītājam. Darbs, izaicinājumi, projekti un iespējams arī jauni atklājumi - par to un vēl daudz ko citu varēsiet lasīt šajā virtuālajā astronomu dienasgrāmatā.

Lai jums atklājumiem bagāts starptautiskais astronomijas gads!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!