ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

#SPACEROCKS


Publicēts: 27.10.2015

Iedomājieties, ka Jūs lūkojaties lejup uz aptuveni 400 kilometru attālumā esošo Zemi, lidojot ar ātrumu 27 500 km/h. Fantastisks piedzīvojums! Vai to vispār iespējams uzlabot? "Jā, var, jo īpaši, ja klausāties savu iecienītāko mūziku," stāsta Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) astronauts Tims Pīks, kurš uz Starptautisko kosmisko staciju (SKS) dosies 2015.gada 15.decembrī, lai tur pavadītu piecus mēnešus. Lai augšā justos labāk, Pīks līdzi ņems 75 savas mīļākās dziesmas.

Tomēr Tims Pīks dziesmas neklausīsies vienatnē. Tās viņš izmantos, lai noorganizētu interesantu konkursu.

"Man līdzi būs 75 iespējams vislieliskākās emblēmas, kādas vien ir pabijušas kosmosā, un viena no tām var kļūt par tavējo," teica Pīks.

Dažas reizes nedēļā Pīks savā Twitter kontā ierakstīs kādas savas mīļākās dziesmas dzejas rindiņas. Pirmais, kurš atbildēs, uzrakstot pareizu dziesmas nosaukumu un izpildītāju, saņems #spacerocks emblēmu, kas būs pabijusi kosmosā. Savā atbildē nedrīkst aizmirst pievienot mirkļbirku #spacerocks.

Daži fakti par mūziku:

  • Timam Pīkam līdzi būs arī īpašas austiņas, lai varētu izbaudīt mūziku, jo SKS fona troksnis var sasniegt pat 70 dB, ja cilvēks izmanto skrejceliņu.
  • Dažas no dziesmām var tikt atskaņotas, astronautiem atrodoties Soyuz un gaidot startu. Ko tu izvēlētos, sēžot uz 300 tonnām sprādzienbīstamas degvielas?
  • Dziesmas uzlabo astronautu labsajūtu, darba spējas, palīdz atslābināties, protams, ja tās VISAS nav disko dziesmas kā Marka Vatneja gadījumā.
  • Ja Tima Pīka dziesmu sarakstā aptrūksies dziesmas, viņš varēs lejupielādēt jaunas no Zemes, izmantojot radiosakarus.

Ja arī tu vēlies izmēģināt spēkus dziesmu atpazīšanā un savā īpašumā iegūt vienu no 75 unikālajām emblēmām, rekomendējam jau tagad iepazīties ar Tima Pīka gaumi, noklausoties viņa sastādītu dziesmu sarakstu Spotify. Jāņem vērā, ka lielākā daļa no šīm dziesmām nebūs iekļautas #spacerocks konkursā.

Kā piedalīties?

  1. Kļūsti par @astro_timpeake sekotāju.
  2. Atbildi uz #spacerocks konkursa dzejas rindām, uzminot pareizo dziesmas nosaukumu un autoru. Neaizmirsti par mirkļbirku #spacerocks!
  3. Ja tu būsi viens no uzvarētājiem, EKA ar tevi sazināsies, nosūtot personīgu ziņu tavam Twitter lietotājam, tādēļ tev būs jākļūst arī par @esaoperations sekotāju, lai saņemtu ziņas.
  4. Viens cilvēks var saņemt tikai vienu emblēmu.
  5. Ja konkursā piedalās persona, kura vēl nav sasniegusi 18 gadu vecumu, ir jābūt vecāku atļaujai piedalīties.

Emblēmas uzvarētājiem tiks izsūtītas Principia misijas beigās, kad Tims Pīks atgriezīsies uz Zemes, kas varētu notikt 2016.gada maijā.

ESA

Komentāri

  1. marcus tieši 28.10.2015 domāja šādi:

    noteikti būs jāizmēģina, gribu to uzlīmi!

  2. marta tieši 29.10.2015 domāja šādi:

    man loti patik kosmoss un man patika kas bija rakstits






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!