ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Šodien sākas konkurss "Mums pieder debesis"


Publicēts: 26.02.2014

Jau piekto gadu pēc kārtas Ventspils Augsto tehnoloģiju parks rīko konkursu „Mums pieder debesis”, kura mērķis ir atklāt jauniešiem kosmosa tehnoloģiju aizraujošo pasauli un karjeras veidošanas iespējām tajā. Diviem labākajiem konkursa dalībniekiem, 15 līdz 18 gadus veciem jauniešiem, būs iespēja piepildīt savu sapni un doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), lai gūtu jaunas zināšanas, neaizmirstamu pieredzi un emocijas starptautiskā kosmosa nometnē jauniešiem International SPACE CAMP® Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā (U.S. Space & Rocket Center, Huntsville, Alabama).

Konkursa atklāšanas pasākums notiks š.g. 26. februārī plkst. 10:40,  ES mājas 2. stāva konferenču zālē, Rīgā, Aspazijas bulvārī. Pasākumā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Pasākumā piedalīsies:

  • Iepriekšējo gadu nometnes dalībnieks Pauls Irbins – vienīgais latvietis, kas iekļauts programmā „MarsOne”,
  • Madara Grinvalde, kura kopā ar 2013. gada uzvarētājiem Paulu un Rinaldu devās uz Amerikas Savienotajām Valstīm,
  • Citu gadu uzvarētāji, kuri pastāstīs par saviem iespaidiem un to, ko viņi dara šobrīd.

Šī gada konkursa tēma ir “Es - astronauts” un, lai piedalītos tajā, jauniešiem ir jāizveido līdz 10 minūšu garš videomateriāls, īstenojot visdažādākās radošās idejas par un ap astronauta dzīvi. Reģistrēties dalībai konkursam un iesūtīt savu videomateriālu var no 2014. gada 26. februāra līdz 30. martam.

„Šī konkursa mērķis ir parādīt, cik aizraujoši ir mācīties inženierzinātnes un augsto tehnoloģiju specialitātes, kā arī to, cik daudz iespēju tiek piedāvātas jauniešiem, kuri izvēlas karjeru kosmosa zinātnes un tehnoloģiju nozarē. Kosmosa nometnē visi netop par astronautiem, bet redz, cik plašs eksakto un dabas zinātņu loks ir iesaistīts, lai kosmosā spētu aizlidot raķete ar astronautu, un kāds atbalsts vajadzīgs, lai astronauts spētu sazināties ar Zemi un visbeidzot laimīgi atgrieztos mājās,” stāsta Kosmosa tehnoloģiju klastera projekta vadītāja Maija Cēbere.

Kosmosa nometne International SPACE CAMP® ir unikāla vieta, kurā konkursa „Mums pieder debesis 2014” uzvarētāji aizraujošā veidā varēs iepazīt kosmosa vēsturi, zinātni, tehnoloģijas, robotiku, kā arī izklaidēties un satikt jauniešus no visas pasaules.

Konkursu atbalsta: Ventspils Augstskola, Ilustrētā zinātne, Chaula.TV, StarSpace, Skrīveru Saldumi un Aspasia.

VATP

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!