ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

"Ērglis 2020" notiks 2020. gada 15. augustā Lielzeltiņu observatorijā


Publicēts: 20.07.2020

Šis gads ieviesa korekcijas visu publisko pasākumu rīkošanā. Arī LAB bija jāatsakās no plāniem rīkot Ērgļa semināru ierastajā formātā un plānotajā laikā. Līdz ar to seminārs "Ērglis 2020" tiks rīkots kā vienas dienas pasākums 2020. gada 15. augustā Lielzeltiņu observatorijā, Talsu novadā.

Darba kārtībā ir plānotas lekcijas par maiņzvaigznēm, komētām, pašu būvētām raķetēm un radioastronomijas pētījumiem Latvijā, iepazīšanās ar Lielzeltiņu observatoriju, kā arī ar astronomiju saistītas viktorīnas. Īpaša sadaļa būs veltīta projekta darbu izstrādei, piemēram, komētas vai sudrabaino mākoņu fizikālo raksturlielumu noteikšanai.

Jau šobrīd ir iespēja savlaicīgi iesaistīties projektā, kura ietvaros no dažādām ģeogrāfiskām vietām vienlaicīgi ir jāiegūst sudrabaino mākoņu fotogrāfijas. Šajā nolūkā ir iespēja pieteikties WhatsApp grupā, kurā tiek sūtīti ziņojumi par aktuālajām astronomiskajām parādībām.

Dalības maksa seminārā ir 7 EUR par dienas programmu un 3 EUR par nakts programmu. Nakšņošana savā teltī ir bez maksas. Ir pieejamas arī gultas vietas viesu namā par nelielu samaksu. Var pasūtīt ēdināšanu (3,50 EUR par ēdienreizi).

Savu izvēli, lūdzu, norādiet pieteikuma anketā: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQzp78mlcdoOSKHC23oUl422v46DWSrMh5ydzvm6GYrNYaDw/viewform 

Par katru dalībnieku jāaizpilda atsevišķa anketa. Dažu dienu laikā pēc pieteikuma anketas saņemšanas organizatori atsūtīs nakšņošanas piedāvājumu un izmaksu aprēķinu.

Pieteikšanās termiņš semināram: 2020. gada 31. jūlijs.

Ņemot vērā pašreizējos pandēmijas riskus, semināra dalībnieku skaits ir ierobežots. Tajā varēs piedalīties 35 dalībnieki.

Ir iespēja pasūtīt Ērgļa semināram veltītu t-kreklu. Atlaides kods “erglis” dod 25% atlaidi (kopā ar piegādi viens krekls maksās apmēram 15 EUR), izgatavošanas un piegādes ilgums ir 7-10 dienas. Pasūtiet savlaicīgi: https://cat-in-space.com/search?q=astrolv

LAB

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!