ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Sākusies balsošana par konkursa Mums pieder debesis 2013 iesniegtajiem darbiem


Publicēts: 14.05.2013

8.maija pusnaktī noslēdzās reģistrēšanās jauniešu konkursam „Mums pieder debesis 2013”. Kopumā konkursam iesniegti 30 ļoti dažādi, interesanti un radoši darbi par tēmu "Latvija un kosmoss 2050. gadā". Līdz 26.maijam ikvienam ir iespējams iepazīties ar konkursa darbiem un nobalsot par savu favorītu vietnē Mumspiederdebesis.lv. Uzvarētāji – 1 zēns un 1 meitene – vasarā dosies uz Starptautisko kosmosa nometni ASV.

Konkursā tika aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 15-18 gadiem, elektroniski iesniedzot pašu izstrādātus darbus par tēmu „Latvija un kosmoss 2050.gadā.” Tāpat kā iepriekšējos konkursa gadus, arī šogad lielāku aktivitāti izrādījušas daiļā dzimuma pārstāves - konkursam pieteikušās 22 meitenes, kamēr zēnu konkurencē iesniegti vien 8 darbi.

Katru gadu jaunieši pārsteidz konkursa organizatorus ar savu oriģinālo izdomu, zināšanām un spēju uz ikdienišķām lietām palūkoties no pavisam cita skatpunkta. Apmeklējot mājas lapuhttp://www.mumspiederdebesis.lv/ ir iespējams ieraudzīt košus zīmējumus, gardas receptes, virtuālu saules sistēmas moduli, sniega raķeti un citus kreatīvus darbiņus.

Šogad jaunums ir ne vien elektroniskā reģistrēšanās sistēma, bet arī uzvarētāju noteikšanas kārtība. Tāpat kā iepriekšējos 3 konkursos, arī šajā svarīgu lomu uzvarētāju noskaidrošanā spēlēs žūrijas vērtējums. Taču tikpat nozīmīgs būs arī skatītāju balsojums vietnē http://www.mumspiederdebesis.lv/.

Par konkursa darbiem var balsot jebkurš sociālā tīkla draugiem.lv lietotājs līdz š.g. 26. maija pusnaktij. Par katru konkursa darbu iespējams nobalsot 1 reizi 3 stundās, lietotājam autorizējoties ar draugiem.lv profilu. Vienlaicīgi iespējams nobalsot par vairākiem konkursa darbiem. Iesniegtie darbi minētajā vietnē būs aplūkojami arī pēc konkursa noslēguma.

Vairāk par vērtēšanas kārtību un galveno balvu uzzini, iepazīstoties ar konkursa nolikumu.

Konkursu atbalsta komunikāciju portāls Draugiem.lv un E-klase.

Konkurss īstenots projekta Nr. KAP/2.3.2.3.0/12/01/015 "Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu nozares klastera attīstība 2012-2015", līguma Nr. L-KAP-12-0006 ietvaros.

 

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!