ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Pēdējās dienas uz Marsa


Publicēts: 20.09.2013

Ar nepacietību gaidāt Kannu festivālā pirmizrādi piedzīvojušās filmas "Gravitācija" (Gravity) iznākšanu uz ekrāniem? Izrādās, ka minētajā festivālā pirmo reizi tika atrādīta vēl viena mākslas filma zinātniskās fantastikas žanrā. Tās režisors ir jaunais īrs Ruairi Robinsons, kura kontā ir tādas interesantas īsfilmas kā "Blinky" un "Fifty Percent Grey".

Filmā stāstīts par pirmās cilvēku ekspedīcijas uz Marsu pēdējām stundām uz sarkanās planētas. Astronauti, kurus spēlē tādi aktieri kā Līvs Šreibers, Eliass Koteas, Romola Garai un Olīvija Viljamsa, pēc sešu mēnešu ilgās misijas gatavojas doties mājup.

Trailera sākotnējie kadri vieš cerību. Mazbudžeta filmai, kuras finansējums nav mērāms ar deviņciparu skaitli, grafiskais izpildījums šķiet vairāk nekā lielisks. Tā vien šķiet, ka ir tapis kaut kas līdzvērtīgs "Moon".

Un tad viens no apkalpes locekļiem atrod baktērijas uz Marsa. Tālāk vairs nav nepieciešama bagāta fantāzija, lai apraktu pēdējās cerības un atliku vien brīnīties, kā šī filma ir nokļuvusi Kannās.

Tomēr pa vidu kliedzieniem un raustīgajai gaismai šaurajās telpās, ainavās spilgti atklājas Robinsona talants. Cerams, ka "Pēdējās dienas uz Marsa" nekļūs par viņa pēdējo darbu zinātniskās fantastikas žanrā, jo potenciāls ir jūtams. Cerams, ka viņš tiks pamanīts, jo izniekots talants ir vēl sliktāks nekā vispār nebijis talants.

First Showing, IMDB

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!