ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Observatorijas pirmā svecīte


Publicēts: 19.01.2009

StarSpace observatorija atpūtas parka Rāmkalni teritorijā ir veiksmīgi noslēgusi savu pirmo darbības mēnesi kopš atklāšanas 2008. gada 9. decembrī. Lai arī "laika vecis" nav mūs aplaimojis ar skaidru nakšu pārbagātību, esam priecīgi par tām nedaudzajām, kuru laikā novērotais cilvēku pieplūdums liecina, ka interese par astronomiju ir saglabājusies.

Pirmā mēneša laikā observatoriju ir apmeklējuši aptuveni 600 cilvēku. Nolasītas aptuveni 10 lekcijas. Ierakstus viesu grāmatā gan neesam izskaitījuši, bet izlasījuši gan.

Observatorijas pirmajā pastāvēšanas mēnesī notika divi debesu novērojumi SAG 2009 ietvaros. Tā kā debesis mūs pārmēru nelutināja, visbiežāk vērojām Mēnesi un Venēru. Dažiem apmeklētājiem paveicās ieraudzīt Oriona miglāju.

Ceram, ka skaidru nakšu būs vairāk un arvien vairāk apmeklētāju varēs aplūkot Mēness krāterus, Saturnu, kas drīz ausīs pietiekami agri, un tālākus objektus - zvaigžņu kopas, galaktikas un miglājus. Nu un, protams, Zemei tuvāko zvaigzni - Sauli, kuru plānojam sākt rādīt marta mēnesī.

Gaidīsim jūs ciemos!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!