ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Noseivosim cilvēci!


Publicēts: 8.09.2008

Reizēm gribas, lai dzīvē, tāpat kā lielākajā daļā spēļu, būtu iespējams saglabāt un pēc vajadzības izsaukt agrāk saglabātos datus. Ričards Gerriots ir izdomājis, ka ir pienācis laiks saglabāt cilvēci un nogādāt to pietiekami drošā vietā - kosmosā.

Programmas Operation Immortality ietvaros orbītā ap Zemi tiks nosūtītas daudzu cilvēku DNS kopijas digitalizētā formātā. To skaitā būs daudzi slaveni Zemes sportisti, mūziķi un kultūras darbinieki. Arī Silikona ielejas slavenības - Kevins Rouzs, Roberts Skobls un Tims Drepers - saglabās savu DNS nākamajām paaudzēm vai varbūt pat citplanētiešiem.

Dīvaino projektu sponsorē kompānija NCsoft, kura izveidojusi spēli Tabula Rasa. Arī šīs spēles dalībniekiem bija iespējams piedalīties loterijā un tikt to laimīgo kārtā, kuru DNS kods nonāks tuvējā kosmosā. Apkopoto informāciju uz starptautisko kosmisko staciju nogādās spēles dizaineris Ričards Gerriots, kurš 12. oktobrī dosies turp kā tūrists ar kosmisko kuģi Soyuz.

"Es ceru, ka manu DNS iegūs citplanētieši, un mani kloni izplatīsies pa visām visuma galaktikām," pompozi stāstīja Drapera kungs.

Nemirstības disks pamazām pildās ar datiem, izveidojot "cilvēces digitālo laika kapsulu", kuru nogādās starptautiskajā kosmiskajā stacijā kopā ar Drapera un Skobla siekalu paraugiem.

Sīkāku informāciju varat iegūt Operation Immortality Interneta lapā.

Ikvienam vēl ir iespējams piedalīties akcijā "izglābsim cilvēci". Protams, ja vien uzskatat to par vērtīgu pasākumu.

The Inquirer

Komentāri

  1. x-f tieši 8.09.2008 domāja šādi:

    viests un mārketinga gājiens.

    Nav nekādu cerību, ka citplanētieši spēs nolasīt kaut ko no mūsu informācijas nesēja. Un, ja spēs, vai maz sapratīs, kas tas ir.
    Ja viņus vispār tas interesēs.
    Turklāt nav skaidrs, ko Gerriots ar to atmiņas karti, DVD vai kas nu tas būs, izdarīs. Uz SKS to vest īsti nav jēgas. Tad – vienkārši palaidīs izplatījumā? Tur jau tāpat atkritumu pietiek.
    Nekur viņu weblapā nevar atrast tādus "sīkumus". :)

  2. dzimmijs13 tieši 9.09.2008 domāja šādi:

    -"Es ceru, ka manu DNS iegūs citplanētieši, un mani kloni izplatīsies pa visām visuma galaktikām," -
    Nu jā, arī veiksmīgs gailis cenšas aplecināt pēc iespējas vairāk vistu, lai savas "kopijas" atstātu nākamajās paaudzēs. Silikoniešu veiksminiekiem pagrūtāk, vistas vairs nav riktīgas - nez kapēc iedomājas ka gailim jāaplec tikai viņa un viņas pēcnācēji. Un gudras maitas, tādus līgumus saslēgušas, ka aplecinot kādu citu jauku vistiņu, no veiksminieka var pārvērsties ne par parādu māktu parastu gailēnu!
    Bet šeit, izeja - pat pašam ne piere nenosvīdīs, toties varēs aplecināt hipotētiskās mazās zaļās vistiņas. Un pat labi, ka pašiem nav jābūt klāt, citādi vēl mazās zaļās vistiņas var pateikt nepieklājīgu - nē. Toties šādā veidā cerība paliek vienmēr.

  3. smegmārs tieši 9.09.2008 domāja šādi:

    kā, kā, iešaus maisiņā, sasaldēs un apraks. pēc pāris miljardu gadiem būs kosmosā. tuvējā :)))






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!