ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Neliels ieskats "Gravitācijā"


Publicēts: 26.07.2013

Kosmiskie atkritumi ir aktuāla problēma mūsdienās. To skaits turpina palielināties, bet reālu risinājumu, kā ar tiem cīnīties, joprojām nav. Šai aktualitātei ir pievērsušies arī kinoindustrijas pārstāvji, radot "Gravitāciju", kura pirmizrādi piedzīvos šī gada rudenī. Lai vēl vairāk uzkurinātu intrigu, filmas veidotāji ir publiskojuši trīs filmas fragmentus.

Sandra Buloka, kas atveido pirmo reizi kosmosā lidojošu misijas speciālisti Raienu Stounu, atzīst, ka realitātē viņa nebūtu gatava doties kosmosā.

"Es patiešām jūtos labi uz Zemes," teica aktrise. "Kāds man prasīja, vai es dotos, ja mans dēls vēlētos, lai es lidoju, un es atbildēju, ja viņš man lūgtu, ja viņš jau būtu pieaudzis un es zinātu, ka viņš var iztikt bez manis, ja es aizietu bojā."

Filmā "Gravitācija", cik var noprast pēc filmas fragmentiem, Bulokas atveidotais personāžs ir tuvu nāvei.

Krievijas satelīta atlūzas sadragā vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģi, ar kuru apkalpe ir devusies Habla teleskopa apkopes misijā. Sadursme notiek brīdī, kad astronauti veic izgājienu atklātā kosmosā.

Jāatzīst, ka filmas skati un izmantotā tehnika ir ļoti reālistiska. Kā uzsver filmas veidotāji, tad reālistiski būs ne tikai skati, bet arī skaņas, pareizāk sakot, to neesamība kosmosā.

"Traileri viņi vēlējās aizraujošu, tādēļ tur ir, piemēram, sprādzieni," pastāstīja Alfonso Kuarons. "Kā mēs zinām, kosmosā skaņas nav dzirdamas. Filmā mēs tās neiekļausim."

Sākotnēji Kuarons bija iecerējis filmēt bezsvara apstākļos, izmantojot paraboliskos lidojumus, kādos astronauti piedalās apmācību laikā. Līdzīgi tika filmēti 1995. gada filmas "Apollo 13" skati. Galu galā Kuarons izlēma par labu īpaši uzbūvētai konstrukcijai, kurā tika iekarināta Buloka. Aktrise tika "ielaista" kubā, kurā atradās kamera, kas tad arī filmēja "bezsvara" ainas.

"Sandra bija pilnībā izolēta šajā kubā," skaidroja Kuarons. "Tā kā vajadzēja laiku, lai iekārtotos konstrukcijā, Sandra nolēma, ka uzņemšanas starplaikos viņa paliks karājoties."

"Es karājos 12 virvēs 8 līdz 9 stundas dienā," stāstīja Buloka.

"Gravitācijas" pirmizrāde notiks Venēcijas filmu festivālā jau 28. augustā. Savukārt kinoteātros visā pasaulē tā parādīsies pēc 4. oktobra.

collectSPACE

Komentāri

  1. Vilnis tieši 26.07.2013 domāja šādi:

    Būtu jāparādās citplanētiešiem, kas viņu izglābj, citādi vidējam amerikānim ~2h būs grūti nosēdēt.

  2. Gross tieši 26.07.2013 domāja šādi:

    Tā es arī nesapratu uz kuru pusi Bulciņa aizlidoja - vienā treilerī viņa dodas kosmosa dzīlēs dziļajās, citā mēģina nenovelties uz zemes!!

  3. Andis tieši 6.08.2013 domāja šādi:

    Kaut kur lasīju, ka šitas esot interesants gabals - http://en.cosmonautexperience.com/
    Laikam augusta beigās būšot uz ekrāniem pie mums, lai gan tīmeklī var arī tāpat skatīties.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!