ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Mēness bagiju sacensības noslēgušās


Publicēts: 15.04.2010

17. gadskārtējās NASA rīkotās Mēness bagiju sacensības ir noslēgušās ar Leipcigas Starptautiskā kosmosa izglītības institūta un Puertoriko universitātes komandu uzvaru.

Sacensībās piedalījās vairāk kā 70 komandas no 18 valstīm - Kanādas, Vācijas, Indijas, Rumānijas un citām. Vairāk nekā 600 dalībnieki ieradās Hantsvilā ASV, lai brauktu, dotu padomus un nodrošinātu labu braucamrīku tehnisko stāvokli.

Sacensības rīko NASA Māršala kosmisko lidojumu centrs. Konkura mērķis ir rosināt vidusskolēnus un augstskolu studentus izveidot un uzbūvēt vieglus bagijus, kuriem jāsaskaras ar problēmām, ar kurām cīnījās Apollo ēras Mēness visurgājēju veidotāji 1960to gadu beigās.

Vācijas komanda jau piedalās kopš 2007. gada. Šogad komandā bija iekļauti arī divi Krievijas studenti, tādejādi parādot skolas starptautisko garu.

Puertoriko universitātes komanda ir vienīgā skola, kas ir piedalījusies Mēness bagiju sacensībās katru gadu kopš sacensību pirmsākumiem 1994. gadā. 2009. gadā viņi ieguva otro vietu, bet šogad - pirmo.

Vācijas komanda šķēršļiem klāto trasi nobrauca 3 minūtēs un 37 sekundēs, bet Puertoriko komandai tas izdevās 4 minūtēs un 18 sekundēs.

 

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas: