ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Meklējam astronautus!


Publicēts: 17.04.2008

Tiek meklēti bezbailīgi vīrieši un sievietes ar labu veselības stāvokli. Angļu valodas zināšanas ir obligātas. Krievu valodas prasme tiek uzskatīta par bonusu. Pieteikšanās sāksies 2008. gada 19. maijā.

Eiropas kosmosa aģentūra 2008. gada 19. maijā uzsāks astronautu pretendentu atlasi visās 17 ESA dalībvalstīs, kurās ietilpst Austrija, Beļģija, Dānija, Somija, Francija, Vācija, Grieķija, Īrija, Itālija, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Spānija, Zveidrija, Šveice un Lielbritānija. Latvija neietilpst ESA sastāvā.

"Mēs meklējam "izcilas raudzes" vīriešus un sievietes Eiropā, lai sagatavotu viņus SKS misijām un Saules sistēmas tālākai izpētei 21. gadsimtā," pastāstīja bijušais astronauts un ESA astronautu centra vadītājs Mišels Tognīnī. "Sākot ar 2008. gada maiju, ESA meklēs šādus cilvēkus visā Eiropā, lai īstenotu iecerētos mērķus."

Astronautu atlase būs vairākos etapos - intervijas, medicīniskie testi, pārrunas. Eiropas astronautiem būtu jābūt ekspertiem kādā no zinātnes nozarēm - fizika, ķīmija vai medicīna. Viens no astronautu sagatavošanas centra vadītājiem Gerhards Tīle uzsvēra, ka ļoti gaidīti ir piloti un inženierzinātņu speciālisti.

Atlases galarezultāti tiks paziņoti 2009. gadā.

Ja jums ir paveicies ar pilsonību un jūtaties gana spēcīgi, lai kandidētu - gaidiet 19. maiju. Sīkāka informācija pieejama ESA mājas lapā.

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!