ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Mars One kandidātu skaits sarūk līdz 1058


Publicēts: 2.01.2014

Sākumā viņu bija vairāk nekā 200 000, bet jau 2013. gada 30. decembrī skaits saruka līdz 1058. Līdz 2025. gadam sarkanās planētas potenciālo iekarotāju rindas tiks vētītas atkal un atkal, lai pārliecinātos, ka pirmo cilvēku koloniju uz Marsa izveido vislabākie un visspējīgākie cilvēces pārstāvji.

"Mēs esam ļoti priecīgi un pārsteigti par iespaidīgo pieteikumu skaitu. Tas ir patiess izaicinājums no vairāk nekā 200 000 kandidātiem atlasīt tos, kas ir fiziski un garīgi gatavi kļūt par cilvēces sūtņiem uz Marsa," pastāstīja viens no kompānijas Mars One dibinātājiem Bass Lansdorps.

Kā paskaidroja Lansdorps, kandidāti, kuri netika izvēlēti pirmajā kārtā, varēšot atkārtoti pieteikties vēlāk.

"ASV astronauts Kleitons Andersons saņēma atteikumu 15 reizes, bet jau 2007. gadā ar vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģi Atlantis viņš devās uz Starptautisko kosmisko staciju. Viņš pierādīja, ka nekas nav neiespējams un ka durvis nekad netiek aizvērtas pilnībā," piebilda Lansdorps.

Kas gaida 1058 izredzētos?

"Nākamajās atlases kārtās 2014. un 2015. gadā tiks veiktas dažādas simulācijas, tai skaitā komandās, lai pārbaudītu atlikušo kandidātu emocionālo un fizisko gatavību," paskaidroja Mars One medicīnas departamenta vadītājs Norberts Krafts. "Mēs ceram noskaidrot mūsu kandidātu motivāciju piedalīties cilvēces milzīgajā progresa lēcienā."

2014. gada atlases kritēriji līdz galam vēl nav apstiprināti, jo tiek veiktas pārrunas ar mediju kompānijām, kuras vēlas iegūt tiesības pārraidīt atlases procesu. Plānots, ka konkrētāka informācija parādīsies 2014. gada sākumā.

"Mēs paredzam, ka mūsu atlikušie kandidāti kļūs par slavenībām savos ciemos, pilsētās un daudzos gadījumos arī valstīs," teica Lansdorps. "Tas būs ļoti interesanti."

Patiesi, ļoti interesanti, vai 1058 izredzēto skaitā ir kāds no Latvijas...

Mars One

Komentāri

  1. GW tieši 2.01.2014 domāja šādi:

    Gribētu zināt kā viņi līdz turienei nokļūs??
    Jo šobrīd nav neviens aparāts, kas varētu līdz zemes orbītai nogādāt, pietiekami daudz kravas, nerunājot jau par Marsu
    un nav arī dzirdēts ka kāds tuvākajā laikā vispār taisās ko tādu projektēt ...

    Bet nu lai jau čakarē prātu - redz vel no TV noplēsīs naudu par tiesībām rādīt to atlasi ..

  2. R. tieši 3.01.2014 domāja šādi:

    No Latvijas atlasīts ir viens čalis. Vairāk informācijas pagaidām Mars One nedod...

  3. R. tieši 3.01.2014 domāja šādi:

    Nu ar nokļušanu, ja naudas pietiks, problēmu nebūs. Iekāps Elona Maska konstruēta kapsulā un ar viņa paša radītu Falcon Heavy laidīs prom :) Problēma jau ir tikai naudas apjomā, citas lietas ir risināmas, arī radiācijas "devu" var samazināt.

  4. Puslitrs tieši 3.01.2014 domāja šādi:

    Atradu Mars One motivacijas dziesmu.
    https://www.youtube.com/watch?v=lp_PIjc2ga4

  5. Mulkari tieši 6.01.2014 domāja šādi:

    Nu nez kā būs pusgadu pavadīt vairākiem cilvēkiem saspiestībā Dragon kapsulā kur diez vai pat apgriezties var neiebakstot otram ar elkoni mugurā. Bez tam bāzes izveidošanai vajag entās tonnas visādu citu materiālu. Vajadzēs vismaz 20 - 30 Falcon Heavy startus un tur ar 6 miljardiem nekas nesanāks.

  6. Andis tieši 6.01.2014 domāja šādi:

    Iedos līdzi 3D printeri un labi daudz "tintes". :)






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!