ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Latvija pievienojas Eiropas satelītnavigācijas konkursa reģionālajam tīklam


Publicēts: 16.06.2011

Ikgadējais ideju konkurss “European Satellite Navigation Competition” norisinās kopš 2004.gada un šogad pirmo reizi konkursā var piedalīties arī ideju autori no Latvijas.

Konkursa atklāšanas pasākumā Londonā, kas notika 10.-11.maijā kā konkursa reģionālā dalībvalsts svinīgi tika uzņemta arī Latvija. Šis notikums paver iespējas par konkursu plašāk uzzināt arī Latvijas ideju autoriem un piesaistīt citu valstu idejas Latvijai.

Kā pasākumā atzina Eiropas Kosmosa aģentūras pārstāvis Niels Elderings „Konkurss ir lieliska iespēja uzņēmumiem iegūt finansējumu idejas realizēšanai, piesaistīt investorus un saņemt biznesa inkubatoru atbalstu. Turklāt šis konkurss ir unikāls ar to, ka ideju autori var realizēt savas idejas ne tikai savā dzimtenē, bet arī citās valstīs, ideju īstenošanai izvēloties kādu no 23 reģioniem.”

Biznesa ideju konkursa “European Satellite Navigation Competition” galvenais mērķis ir veicināt ideju rašanos, kas saistītas ar satelīttehnoloģijām un dažādu augsto tehnoloģiju pielietošanu jaunā un inovatīvā veidā.

Līdz pat š.g. 30.jūnijam ikviens interesents aicināts iesniegt savas inovatīvās idejas, reģistrējoties konkursa mājas lapā http://www.galileo-masters.eu/.

Konkursa uzvarētājam tiks pasniegta 20 000 EUR nauda balva, savukārt reģionālo partneru kopējais balvu fonds atbalstam biznesa uzsākšanai ir aptuveni 1 miljona eirovērtībā. Papildus minētajam, pētniecības un industrijas pārstāvji pasniegs septiņas īpašās tematiskās balvas. Latvijas reģionālais uzvarētājs balvā saņems biznesa uzsākšanas konsultācijas un inkubatora pakalpojumus, ko nodrošinās Nodibinājums „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” sadarbībā ar citiem biznesa inkubatoriem visā Latvijā.

Vairāk informācijas: http://www.galileo-masters.eu/ un http://www.vatp.lv/eiropas-limena-satelittehnologiju-konkurss-european-satellite-navigation-competition.

VATP

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!