ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Labrīt, Sem jeb trīs gadi uz Mēness


Publicēts: 11.04.2009

Pēc trīs uz Mēness pavadītiem gadiem raktuvju uzrauga amatā Sems Bells ir gandrīz gatavs atgriezties mājās pie savas sievas un meitiņas. Mājās braukšanas datumam tuvojoties, sāk notikt dīvainas lietas.

Tā varētu īsumā izstāstīt jaunās zinātniskās fantastikas žanra mākslas filmas "Mēness" sižetu, neiegrimstot sīkumos un nesabojājot jums skatīšanās prieku.

Pirmizrādi filma piedzīvoja jau 2009. gada janvārī, Sundance filmu festivāla laikā. Galvenajā lomā iejūtas aktieris Sems Rokvells. Režisora krēslā iesēdies Deivida Bovija dēls Dunkans Džounss. Filma lieliski klasificējas kā mazbudžeta zinātniskās fantastikas trilleris.

Atsauksmes par filmu ir ļoti pozitīvas, lai gan jāsaka, ka recenzenti izvairās no sižeta atstāstīšanas, jo filmas pirmizrāde kinoteātros notiks tikai 2009. gada 12. jūnijā.

"Es esmu liels zinātniskās fantastikas fans. Šī filma man atgādina vecās 1970to gadu filmas. Tā atgādina arī Kubrika "2001". Tā ir filma ar interesantām idejām," raksta Pīters Skiretta no FILM.

Deivids Farači piebilst, ka "filma ir brīnišķīga. Mēness bāze un visurgājēji izskatās reāli. Tā man atgādina tādas zinātniskās fantastikas filmas kā "2001" un "Klusais skrējiens"."

Kadija Herona no Collider raksta, ka "šī filma meklē, ko nozīmē būt cilvēkam un cik svarīga ir sevis apzināšanās; kā mēs sevi definējam, kā mūs redz citi, kādas ir mūsu pamatvajadzības. Tā ir brīnišķīgi nofilmēta un efekti izskatās fantastiski."

Collider lapā iespējams arī uzmest aci gan filmas fragmentiem, gan fotoattēliem.

Atliek tikai turēt īkšķus, arī tos, kas kāju, lai šī filma sasniegtu Latvijas kinoteātrus, jo filmas specefektus, visticamāk, vislabāk varēs izbaudīt uz lielajiem ekrāniem.

 

Collider

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!