ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kosmiskā valūta - kādai tai būt?


Publicēts: 27.06.2013

Tas, kas kādreiz tika uzskatīts par zinātnisko fantastiku, ir kļuvis par realitāti. Pateicoties tādām kompānijām kā Virgin Galactic, Space X un citām iniciatīvām, ceļojumi kosmosā kļūst arvien pieejamāki arī "pārējiem". 2016. gadā savas durvis plāno vērt pirmā viesnīca kosmosā. Šķiet, ka aiz kalniem nav brīdis, kad cilvēce kolonizēs Mēnesi un citus Saules sistēmas objektus. Kompānija PayPal, SETI un citas institūcijas uzskata, ka ir pienācis laiks padomāt par to, kā norēķini tiks veikti ārpus Zemes.

Pirms aptuveni 15 gadiem kompānija PayPal uzstādīja mērķi izveidot vispasaules norēķinu sistēmu, kas būtu izmantojama visā pasaulē. Mūsdienās mēs redzam, ka tas ir izdevies. PayPal ir platforma, kas darbojas pāri robežām un neatkarīgi no valūtas. To regulāri lieto aptuveni 128 miljoni cilvēku visā pasaulē. Var droši teikt, ka PayPal ir mainījis veidu, kā pasaule izmanto naudu.

Ir pienācis laiks plānot nākotni. Nākotni, kurā mēs skatus vērsīsim vēl tālāk aiz Zemes robežām - kosmosā.

Ir skaidrs, ka kosmosā tāpat nāksies veikt norēķinus, pirkt un pārdot. Patlaban nav skaidrs, kā šis process tiks organizēts. Tādēļ kompānija PayPal vēlas uzstādīt jaunu mērķi - kļūt par vadošo resursu, kas risinās jauno un aizraujošo laiku izvirzītos izaicinājumus. Viņi vēlas kļūt par kompāniju, kas nodrošinās norēķinu sistēmu ārpus Zemes robežām. Viņi vēlas būt ne tikai mīlētākais maksājumu serviss pasaulē, bet kļūt par iecienītāko naudas pārskaitījumu sistēmu ārpus Zemes.

PayPal kopā ar SETI Institūtu vēlas šajā diskusijā un plānošanā iesaistīt arī kosmosa industrijas pārstāvjus, lai kopīgiem spēkiem risinātu tādus jautājumus kā - kāda izskatīsies standarta valūta bezskaidras naudas gadījumā starpplanētu sabiedrībā, kādā veidā tiks pielāgotas banku sistēmas, kā jāattīsta riska un krāpšanas administrācija, kādus regulējošos mehānismus jāievieš, kādā veidā jāattīsta lietotāju atbalsts.

Šīs iniciatīvas svinīgajā atklāšanā piedalījās Frenks Dreiks, Margareta Reisa, Džons Spensers un Bazs Aldrins, kā arī PayPal prezidents Deivids Markuss.

"Ceļojums uz Marsu, Mēnesi, pat atrašanās orbītā nozīmē to, ka mums jānodrošina astronautiem un tūristiem maksimāli iespējamo komforta līmeni, tai skaitā iespēju veikt maksājumus," teica bijušais NASA astronauts Bazs Aldrins. "Vai tā būtu rēķinu apmaksa, vai vienkārša palīdzība ģimenes loceklim, vajadzēs tikt klāt naudai. Es uzskatu, ka cilvēki sasniegs Marsu, un es vēlos, lai es to piedzīvotu savas dzīves laikā. Kad tas notiks, es nebrīnīšos, ja maziem un lieliem pirkumiem cilvēki izmantos PayPal Galactic."

Funkcionalitāte jau ir izstrādāta un pieejama. Internets, bankas konts, e-pasta adrese vai tālruņa numurs - tas ir viss, kas vajadzīgs, lai sāktu norēķināties PayPal sistēmā, kurā vienkārši un ērti var veikt norēķinus 25 valūtās, savienojot daudzas banku sistēmas. PayPal uzsver, ka viņu sistēma ir pielāgojama un izmantojama gan uz Zemes, gan Saules sistēmas ietvaros un pat aiz tās robežām.

PayPal

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!