ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

„Mums pieder debesis 2014” finālisti gatavojas noslēguma cīņai


Publicēts: 8.05.2014

Jau šo sestdien, 10. maijā, uzzināsim jauniešu konkursa „Mums pieder debesis 2014” uzvarētājus un galvenās balvas ieguvējus – puisi un meiteni, kuri jūlijā dosies uz ASV!

Š.g. 30. aprīlī tika paziņoti skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma rezultāti, kas noteica 11 finālistus, kuri 10. maijā plkst. 13:00 privātskolas „Patnis” telpās, Gregora ielā 13a, Rīgā tiksies klātienē, lai konkursa fināla erudīcijas pasākumā sacenstos par konkursa galveno balvu – dalību Starptautiskajā kosmosa nometnē ASV, Alabamas pavalstī šī gada jūlijā.

Finālistus noteica skatītāji, balsojot par konkursa darbiem konkursa mājas lapā, un žūrija, vērtējot darbu atbilstību noteiktiem kritērijiem, piemēram, idejas oriģinalitāte un jaunrade, sarežģītības pakāpe un iespēja darbu turpmāk izmantot, lai veicinātu jauniešu izpratni un interesi par kosmosa tehnoloģijām.

Skatītāju balsojumā šī gada favorīts zēnu kategorijā ir Liepājas pilsētas 5. vidusskolas audzēknis Jānis Miķelis Akmentiņš (4211 balsis), kurš savā iesūtītajā video „Es astronauts” filozofiskā un mazliet noslēpumainā veidā apcer dzīvi Visumā un tepat uz Zemes.  Meiteņu kategorijā visvairāk balsu (3281 balsis) ieguva Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolniece Kitija Kuduma ar video, kas tapis Liepājas ielās, „pastaigājoties” kopā ar Imanuēlu Kantu un Mazo Princi.

Savukārt žūrijas vērtējumā favorīts puišu konkurencē ir Kārlis Kristaps Lodziņš (Rīgas Angļu ģimnāzija), kurš savā video stāstīja par astronauta sarežģīto izglītības un sagatavošanās ceļu, un Zane Ozoliņa (Rīgas Valsts 3. ģimnāzija) meiteņu konkurencē, kura uzfilmēja un pierādīja savu tiekšanos atbilst stingrajām prasībām, lai pēc gadiem kļūtu par Latvijas pirmo astronauti.

Tomēr par galveno balvu varēs sacensties visi 11 finālisti.

Kopumā par visiem konkursam iesniegtajiem video tiešsaistē nodotas 15 171 balsis. Konkursa trešajā - erudīcijas fināla pasākumā ir plānotas 3 kārtas, kurās tiks pārbaudītas jauniešu zināšanas, erudīcija, attapība un loģiskā domāšana. Finālā tiks noskaidroti tie divi jaunieši – viens zēns un viena meitene – kuri šī gada jūlijā dosies uz Starptautisko kosmosa nometni ASV (SpaceCamp), Hantsvile pilsētā, Alabamas pavalstī.

Konkursa finālistu vidū ir: Estere Savicka (Rīgas Dizaina un Mākslas Vidusskola), Karīna Elīze Jātniece (Rīgas 54. vidusskola), Anna Regīna Knoka (Rīgas Franču licejs), Oskars Raudiņš (Rīgas Valsts tehnikums), Renārs Jukšs (Daugavpils 12. vidusskola), Vitālijs Šaverda (Rīgas Valsts tehnikums) un Arturs Rušmans (Daugavpils 12. vidusskola).

Ar konkursa rezultātiem un iesniegtajiem darbiem iespējams iepazīties konkursa mājas lapā www.mumspiederdebesis.lv

Kā jau iepriekš ziņots, jau piekto gadu pēc kārtas Ventspils Augsto tehnoloģiju parks rīko konkursu „Mums pieder debesis”. Šis konkurss jau četrus gadus sniedz iespēju diviem 15 līdz 18 gadus veciem jauniešiem (vienai meitenei un vienam puisim) piepildīt savu sapni un doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), lai izbaudītu neaizmirstamu piedzīvojumu un gūtu jaunas zināšanas, pieredzi un emocijas starptautiskā nometnē jauniešiem International SPACE CAMP® ASV Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā (U.S. Space & Rocket Center, Huntsville, Alabama).

Katru gadu konkursa tēma un formāts mainās, un šī gada konkursā jauniešiem bija jāuzfilmē līdz 10 minūšu garš videomateriāls par tēmu „Es – astronauts”, realizējot visdažādākās radošās idejas par un ap astronauta dzīvi. Reģistrācija un videomateriāla iesniegšana konkursam no 2014. gada 26. februāra līdz 11. aprīlim.

Konkursu organizē Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu klasteris, finansējot to projekta "Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu nozares attīstība 2012-2015" ietvaros, kas īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu. (Projekta Nr. KAP-2.3.2.3.0/12/01/015, Līguma Nr. L-KAP-12-0006)

Konkursu atbalsta: Draugiem.lv, Ventspils Augstskola, Ilustrētā zinātne, Chaula.TV, StarSpace, Skrīveru Saldumi, Aspasia un Kursors.lv.

VATP

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!