ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kolonizē Marsu ātrāk par citiem!


Publicēts: 18.02.2015

Vēl tikai dažas dienas iespējams iesaistīties Latvijā radītās stratēģiskās galda spēles “Mission to Mars 2049” atbalsta kampaņā pūļa finansēšanas vietnē Indiegogo.com. Kampaņa tika aizsākta 2015. gada 6. janvārī, lai rastu finansējumu spēles izdošanai, un tā noslēgsies 20. februārī. Līdz šim brīdim spēle ieinteresējusi plašu atbalstītāju loku no visas pasaules, un tās realizācijai savākti vairāk kā 100 procenti no sākotnēji nepieciešamā finansējuma.

Stratēģiskās galda spēles “Mission to Mars 2049” spēlētāju uzdevums ir pēc iespējas īsākā laikā kolonizēt Marsu, vācot dažādus resursus - minerālus, gaisu, pārtiku. Spēlē uzvar spēlētājs, kurš visātrāk uzbūvē ūdens ieguves staciju uz Polārās ledus segas ap Marsa Ziemeļpolu.  Spēle paredzēta diviem līdz četriem spēlētājiem vecumā no deviņiem gadiem. Trīs spēlētāju spēle var ilgt 45- 90 minūtes, kamēr četru spēlētāju spēle ilgs 60-120 minūtes. Kampaņai noslēdzoties, projekta atbalstītājiem no Latvijas būs pieejams spēles paplašinājums latviešu valodā. Spēle tika testēta, sadarbojoties gan ar galda spēļu entuziastiem, gan ar profesionāļiem, tostarp ar Latvijā vadošā spēļu izplatītāja un izdevēja “BrainGames” darbiniekiem.

Spēles autors ir grafikas dizaineris Dagnis Skurbe, kura pazīstamākie darbi ir hokeja kluba “Rīgas Dinamo” logotips, festivāla “Positivus” pirmo divu gadu identitāte, izdevniecības “¼ satori” grāmatu vāku dizains un citi. Divus gadus strādājis Londonā. “Pēdējās desmitgadēs Marss ir atradies gan daudzu spekulāciju, gan nopietnu pētījumu centrā. NASA runā par cilvēku sūtīšanu uz Marsu jau kopš prezidenta Reigana laikiem. Tagad kosmosa izpētes jomā modē nākušas privātas iniciatīvas. Nīderlandē bāzētā bezpeļņas organizācija "Mars One" kaļ plānus, kā palaist pirmo bezpilota misiju 2018. gadā un nosūtīt cilvēkus uz Marsu 2025. gadā. Mēs dzīvojam Marsa kolonizēšanas laikmetā līdzīgi, kā mūsu vecvecāki dzīvoja nolaišanās uz Mēness laikmetā. Šķiet tikai pašsaprotami, ka ir pienācis īstais brīdis, lai mums būtu arī galda spēle par Marsu, kas būtu tikpat aizraujoša un kuru varētu izbaudīt katrs savā ģimenes lokā, ieslīgstot ikdienišķā sarunā par to, kas drīzumā gaidāms kosmosa izpētes jomā,” spēles ideju raksturo Dagnis Skurbe. “Nospraustais kampaņas mērķis ir 3900 eiro - tas ir zemākais punkts, no kura projektu iespējams realizēt, papildus piesaistot savus līdzekļus. Ilgāka termiņa dzīvotspēja spēlei būtu nodrošināta, sasniedzot 10 - 12 tūkstošu eiro finansējumu”, komentē autors un aicina interesentus vēl izmantot izdevību iesaistīties finansēšanā.

Sociālajos tīklos spēli atzinīgi novērtējuši Discovery News Kosmosa ziņu redaktors Īans O’Nīls (Ian O'Neill), Polijas Kosmosa aģentūra, Space.com, viena no pasaulē vadošajām Visuma un astronomijas ziņu vietnēm, EarthSky, kosmosa ziņu žurnāls, The Mars Society, pasaulē lielākā biedrība Marsa kolonizēšanas veicināšanai un popularizēšanai, Marks Tompsons (Mark Thompson), BBC šova Stargazing Live vadītājs, Andreass Mogensens (Andreas Mogensen), dāņu izcelsmes Eiropas Kosmosa Aģentūras astronauts, Viktorija Džegarda (Victoria Jaggard), populārā amerikāņu zinātnes žurnāla Smithsonian kosmosa ziņu redaktore un citi.

Dagnis Skurbe
dagnis.skurbe@gmail.com, 25633521
www.mars2049.com

Komentāri

  1. Juris tieši 18.02.2015 domāja šādi:

    gaidīšu ar nepacietību, kad varēšu iegādāties un uzspēlēt šo spēli!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!