ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kas uzbruka astronomam?


Publicēts: 4.11.2013

Bija tumša nakts Eiropas Dienvidu observatorijas (ESO) La Siljas observatorijā. Pēc pie teleskopa pavadītas nakts astronoms Klāss Vīrzema atgriezās kafejnīcā. Lielākā daļa darba observatorijā tiek veikta naktīs, tādēļ zinātnieki un tehniķi, kas pastaigājas naktīs, nav nekāds retums. Šoreiz notika kaut kas neparasts.

Pēkšņi Klāsam aiz muguras atskanēja skaļa sprauslāšana un masīvu kāju dipoņa. Kāds dzinās viņam pakaļ. Klāss ņēma kājas pār pleciem un skrēja kā vējš, jo bija pārliecināts, ka viņam pakaļ dzenas kāds dusmīgs un bīstams dzīvnieks. Nonācis drošībā, viņš sāka pārdomāt, kas gan varēja sekot viņam 2400 metru augstumā, sausajā Atakamas tuksnesī. Visu nakti viņš mēģināja atminēt šo noslēpumu.

Kad uzausa gaisma, astronoms devās meklēt noslēpumainā dzīvnieka pēdas. Nonācis tikšanās vietā, viņš atklāja, ka naktī ir piegājis pārāk tuvu savvaļas zirgu baram, kas tobrīd bija ieklīdis observatorijas teritorijā. Visticamāk, ka vajātājs bija ērzelis, kas centās aizsargāt savas ķēves. Klāsam izdevās nofotografēt šo baru, kas joprojām atradās observatorijas teritorijā.

ESO/K. Wiersema

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!