ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Īsti vīri brauc uz Eiropu


Publicēts: 19.09.2013

Neredzi jēgu atgriezties uz Mēness? Uzskati, ka Marss ir pārāk tuksnešains, lai cilvēks spertu turp savu kāju? Varbūt, ka tev labāk patīk silts okeāns, kas slēpjas zem biezas ledus kārtas? Ja lidojums uz Mēnesi šķiet vakardiena, bet Marss ir nepietiekami izaicinošs, tad lidojums uz Jupitera pavadoni Eiropu būs tev tieši laikā.

"Mēs esam arhitektu, dizaineru, bijušo NASA speciālistu, zinātnieku un sapņotāju komanda, kas vēlas atbildēt uz vienu jautājumu - vai ir iespējams realizēt pilotējamu lidojumu uz Jupitera pavadoni Eiropu." Tā rakstīts projekta "Objective Europa" mājas lapā.

Pirmās fāzes ietvaros cilvēki, kas pievienosies projektam, necentīsies atrast finansējumu, neizslēgs iespēju veidot robotizētas misijas. Pirmajā fāzē tiks pētītas iespējas īstenot cilvēku lidojumu uz Eiropu.

"Objective Europa" ir starptautisks brīvprātīgo projekts, kurā var iesaistīties ikviens interesents. Kā apgalvo projektā iesaistītie, savu roku ambiciozā projekta īstenošanā varēs pielikt katrs.

Eiropa ir tāls mērķis. Lidojums vienā virzienā ilgtu aptuveni 600 dienas. Tomēr jāsaka, ka šis ir viens no interesantākajiem pavadoņiem. Izvirzot Eiropu kā pilotējama lidojuma mērķi, projekta autori cer, ka tas veicinās tehnoloģisko progressu daudz straujāk.

Interesanti, ka pagaidām grupa apsver pilotējamu lidojumu vienā virzienā.

Pavisam misija būs sadalīta piecās fāzēs. Šobrīd pirmās fāzes ietvaros ikviens var iesaistīties un izvēlēties kādu no izpētes sfērām.

Ja jūtat sevī vēlmi pievienoties šādai avantūrai, uz priekšu! Detalizētāka informācija atrodama grupas mājas lapā.

Objective Europa

Komentāri

  1. cydonia tieši 19.09.2013 domāja šādi:

    lidojums vienā virzienā ir muļķīgs. citu pretrunu neredzu. tik vien kā virkne tehnisku problēmu, kuras droši ka varētu atrisināt. un viena finansiāla problēma, kuru šī materializētā pasaule nespēs atrisināt.

  2. Andis tieši 19.09.2013 domāja šādi:

    O, būs šitā tēma jāapskata arī 12. oktorbra StarParty stāstījumā par Eiropu.

  3. DM tieši 19.09.2013 domāja šādi:

    Kāpēc tieši Eiropa? Tur taču liels radiācijas līmenis.
    Bet doma apsveicama!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!