ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Gravitāciju varēsiet izbaudīt no 4. oktobra


Publicēts: 13.05.2013

Ja vēl joprojām esat piesiets šai planētai, tad droši variet teikt, ka gravitācija uz jums darbojas. Tomēr Alfonso Kuarons šo ietekmi vēlas pastiprināt ar savu jaunāko mākslas filmu "Gravitācija", kurā galvenās lomas atveidos Džordžs Klūnijs un Sandra Buloka.

2013. gada 9. maijā publiskotais ieskats filmas notikumos sola aizraujošu sižetu. Filma, kura pirmizrādi piedzīvos 2013. gada 4. oktobrī, kad kārtējo jubileju svinēs pirmā mākslīgā pavadoņa Sputnik palaišanas fakts, tiek izstrādāta jau kopš 2010. gada.

Džordžs Klūnijs atveidos Metu Kovaļski, pieredzējušu astronautu, kas vada savu pēdējo vairākkārt izmantojamā kosmosa kuģa misiju. Viņa komandas biedre ir pirmo reizi lidojošā misijas speciāliste doktore Raiena Stouna, kuru atveido Buloka.

Astronauti veic plānotu izgājienu atklātā kosmosā, kad viņu kosmosa kuģi iznīcina kosmiskās atlūzas. Abi astronauti lidinās kosmosā bez iespējām sazināties ar Zemi.

Lai arī reklāmas materiālos mēs redzam NASA skafandrus un kosmosa kuģus, filmas veidotāji šoreiz NASA palīdzību praktiski neizmantoja. Kā pastāstīja NASA pārstāvis Bobs Džeikobs, aģentūras vienīgā dalība šīs mākslas filmas uzņemšanā izpaudās, nodrošinot sarunu starp filmas veidotājiem un astronauti Ketrīnu Kediju Kolmani.

Alfonso Kuarons ir Oskaram nominētās mākslas filmas "Cilvēka bērns" veidotājs. Kodolfiziķa dēls Alfonso Kuarons atklāja, ka kopš bērnības esot sapņojis kļūt gan par astronautu, gan režisoru.

Interesanti, ka Buloka tiešām pirmo reizi filmējas "kosmosā". Savukārt Džordžs Klūnijs jau agrāk ir uzvilcis skafandru, kad viņš atveidoja astronautu Krisu Kelvinu režisora Stīvena Soderberga mākslas filmā "Solaris" 2002. gadā.

Plānots, ka "Gravitācija" būs skatāma gan 3D, gan 2D formātā.

 

Komentāri

  1. Deja Vu tieši 13.05.2013 domāja šādi:

    Grūti iedomāties, kāds varētu būt atrisinājums.

  2. cydonia tieši 13.05.2013 domāja šādi:

    noteikti būs vērts noskatīties.un pie reizes paskaitīt feilerus, ja reiz minūti garā trailerī...- 372 kilometri, nevis jūdzes.
    - skaņa vakuumā, kā parasti.
    - soyuzam ir atvēries tikai viens saules panelis.
    - space shuttle kravas nodalījumā redzam hubble. omg, hubble taču atrodas pavisam citā orbitālajā plaknē un 2x augstākā orbītā.
    - tiesa, vēlāk shuttle krava jau ir nomainījusies un kravas tilpnē redzam stacijas docking portu un pagaidām nenoskaidrotu kravu, kāda uz staciju nav vesta. (un netiks, jo shuttles vairs nelido)
    - klūnijs ne tikai paspēja nomainīt space shuttle kravu, bet arī skafandru. pirmajā bildē viņam ir EMU, kuru nelieto jau vismaz 10 gadus.
    - arī buloka mana skafandrus. vispirms viņai ir krievu orlan, pēc tam aktuālais amerikāņu EMU. vispār pēc tam skafandri mainās ne reizi vien.
    - stacijas saules paneļi neskatās uz sauli. tā nemēdz būt.
    - nezinu no kurienes radās soyuz izpletnis, bet uz to toč iedarbojas vējš.
    - pirmo sprādzienu redzam space shuttle kreisajā spārnā. godīgi sakot, lai nu kur, bet tur nav kam sprāgt. tāpēc pieņemam ka nevis pats sprāgst, bet komplekss iekļūst orbitālo atlūzu mākonī. (bet atlūzas taču tiek novērotas!)
    - toties pēc tam gan sprāgst viss kas var un kas nevar. stacijas moduļus dažkārt grūti atpazīt. atsevišķi stacijas moduļi vispirms redzami atvienojušies, tad atkal savienojušies.
    - atlūzas ir vairāk nekā viens un trajektorijas ir krustu šķērsu. nu? kā tas varēja gadīties?
    - buloka ir kosmonauts, bet klūnijs astronauts. tas nekas, tikai kāpēc klūnijam bija pašam sevi jāatsprādzē no canadarm?
    - dikti jau nu ātri uzsprāgusī stacija nokrtita līdz blīvajiem atmosfēras slāņiem (~300 km zemāk), bet izskatās, ka tas kaitē tikai dzelžiem, skafandri neuzkartst.mājās uz lielā ekrāna noskatīšos traileri vēlreiz. moš kādas interesantas detaļas atklāsies...ps protams, tas ir tikai traileris. iespējams, samontēts ne būt ne hronoloģiski un no dažādām sižeta līnijām.

  3. cylon tieši 13.05.2013 domāja šādi:

    Ar caurspīdīgo sejas aizsargstiklu pagriezušies pret sauli ?! :D

  4. Deja Vu tieši 13.05.2013 domāja šādi:

    Negaidītajām atlūzām varētu būt vienkāršs skaidrojums - tās ir radušās nupat, uzsprāgstot Igaunijas mākslīgajam pavadonim.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!