ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Eiropas Planetoloģijas kongress 2017 (17.-22.09.2017)


Publicēts: 16.09.2017

No 17. līdz 22. septembrim Rīgā, Radisson Blu Hotel Latvija telpās notiks vērienīgākais planetārās zinātnes notikums Baltijas un Centrāleiropas reģionā – Eiropas Planetārās zinātnes kongress 2017 (European Planetary Science Congress (EPSC) 2017). Kongresa programmā ir 1000 prezentācijas un stendu prezentācijas par industrijas aktualitātēm. Notikums pulcēs ap 800 pasaules vadošo planetārās zinātnes un tehnoloģiju ekspertu klātienē, un interesentiem no visas pasaules būs iespēja sekot līdzi tā norisei LMT Straumes tiešraidēs.

EPSC ir lielākā Eiropas ikgadējā tikšanās planetārās zinātnes jautājumos, un 2017. gadā tā pirmo reizi notiks Baltijas valstīs. Šī gada kongresa tēma ir “Līdzdalības paplašināšana”, un kongresa programmā iekļautas sesijas un pasākumi, lai popularizētu jaunu kopienu iesaistīšanu un integrēšanu planetārajā zinātnē Eiropā un citur pasaulē.

Rīga ir augošs Baltijas kosmosa aktivitāšu centrs, un mēs ar prieku pirmo reizi uzņemsim EPSC Latvijā,” stāsta Amara Graps, EPSC 2017 organizatoriskās komitejas priekšsēdētāja. “Tākā2017. gada nogalēsāksies Latvijas, Somijas, Igaunijas un Lietuvas neatkarības simtgades svinības, kas turpināsies visu 2018. gadu, ceram, ka konference iedvesmos nākamo kosmosa zinātnieku un inženieru paaudzi mūsu reģionā.”.

Šogad nozīmīgākās sesiju tēmas ir:

  • Cerera un Vesta – Dawn speciālās sesijas 10. gadadiena;
  • Ko mēs zinām un ko mēs nezinām pēc Rosetta misijas operatīvās fāzes pārtraukšanas;
  • Junona pie Jupitera un pamatojošie uz Zemes balstītie novērojumi;
  • Ārējo planētu sistēmas un Plutons, prezentācijas par Cassini Grand Final misiju;
  • Paraugu atdeves misijas: gūtās mācības un nākotnes izredzes;
  • Eiropas redzējums 2061 un NASA planetārās zinātnes redzējums 2050;
  • Pretim Mēness ciematam: zinātne un inovācija.

Daļa konferences sesiju un aktivitāšu ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) atbalstu tiks pārraidītas tiešraidē mobilajā televīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā, kā arī būs skatāmas LMT Viedtelevīzijā.

LMT kā viens no Latvijas inovāciju līderiem atbalsta Eiropas Planetārās zinātnes kongresu ar mūsu unikālo straumēšanas tehnoloģiju. Mobilātelevīzija, lietotne LMT Straume nodrošinās tiešraides no kongresa ne tikai Latvijā, bet visāpasaulē. Tābūs iespēja dalīties aizraujošajos atklājumos ar zinātniekiem un plašāku sabiedrību un izcelt Latvijas inovācijas pasaules līmenī,” uzsver Juris Binde, LMT prezidents.

Informāciju par kongresu var skatīt tā oficiālajā vietnē: http://www.epsc2017.eu, kur pieejams pilns EPSC 2017 zinātnisko sesiju un pasākumu grafiks.

EPSC 2017 organizē Europlanet un Copernicus Meetings. Vietējo organizatorisko komiteju vada bezpeļņas organizācija Baltics in Space, kas atbalsta 25 dalībniekus no deviņām kosmosa institūcijām Baltijas valstīs. Kongresu atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Mobilais Telefons, Somijas Meteoroloģijas institūts, Igaunijas-Latvijas programma, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Planetārās zinātnes institūts, Latvijas Universitāte un AAS Planetāro zinātņu nodaļa.

EPSC 2017

Komentāri

  1. cydonia tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    no vienas puses wow, no otras puses cenas iespārda.

  2. Redaktors tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    Tev kā amatierim būtu 65EUR, kas varbūt nav sirdi plosoši, bet jā, cenas ir augstas.

  3. Andis tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    Kur var programmu apskatīt? Tajā lapā viss tikai ar parolēm.

  4. Nelabojams tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    Priekš tāda mēroga konferences nemaz nav tik dārgi; drīzāk teikšu, tipiski. Gandrīz vai gribētos pa 65 eur iet un pabaudīt tiešām augsta līmeņa zinātni.

  5. Nelabojams tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    >Andim
    Skaties zem session programme: izvēlies interesējošo tēmu zem select program group un redzēsi ziņojumu sarakstu tēmā bez jebkādām parolēm. Schedule vēl nekur neredzu, bet pieņemu, ka tā var vēl līdz galam nebūt sadefinēta.

  6. Andis tieši 29.05.2017 domāja šādi:

    Atradu paldies! Astronomi nekad nav izcēlušies ar lietotājiem draudzīgiem un saprotamiem interfeisiem. :) Man arī pāris lietas no programmas interesē un būtu grēks neaiziet uz īstu zinātnisku pasākumu tepat degungalā.

  7. Andis tieši 18.09.2017 domāja šādi:

    Cik saprotu, ja gribu apmeklēt kādu no runām/lekcijām, es varu vienkārši ierasties ar 65 EUR kabatā un uz vietas "nopirkt" biļeti?

  8. Redaktors tieši 18.09.2017 domāja šādi:






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!