ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Diskusija par Latvijas apdraudēto dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā


Publicēts: 9.10.2013

9.oktobrī plkst. 13.20 Latvijas Radio 4 raidījumā „Atklātais jautājums” (Открытый вопрос) nodibinājuma „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” (VATP) Valdes padomniece un Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola tiksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieci Agritu Kiopu, lai diskutētu par Latvijas apdraudēto dalību Eiropas kosmosa aģentūrā.

Š.g. septembrī Izglītības un zinātnes ministrija paziņoja, ka nākamā gada budžetā iespējams neatradīsies nepieciešamais, bet solītais ikgadējais finansējums, lai nodrošinātu Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA). Tiek prognozēts, ka šī lēmuma sekas varētu izpausties kā spēcīgs trieciens zinātnes, tehnoloģiju un inženierzinātņu nozares attīstībai.

Lai vērstu valdības atbildīgo ministru un Saeimas uzmanību uz situācijas nopietnību,  Latvijas augstākās izglītības un zinātnes iestādes - Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī augsto tehnoloģiju industrijas uzņēmumi, citu starpā AS „RD ALFA Mikroelektronika”, kas ražo sastāvdaļas kosmosa lidaparātiem, APP „Valsts koksnes ķīmijas institūts”, kurš ir reģistrējis starptautisku patentu kosmosa tehnoloģiju jomā, un SIA „Baltic Embedded”, kas šogad ir iekļuvis konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2013” 2.kartā kategorijā „Inovatīvākais produkts, iesniedza vēstuli. Vēstulē sniegti praktiski pierādījumi par paredzamā finansējuma atdevi Latvijas tautsaimniecībai un augsto tehnoloģiju nozares attīstību, un lūgts IZM tomēr atrast solīto finansējumu, lai varētu savlaicīgi izvairīties no iespējamajām, graujošajām sekām nākotnē.

Ko par minēto situāciju saka Saeimas deputāte Dana Reizniece – Ozola un IZM Valsts sekretāra vietniece Agrita Kiopa, klausieties šodien LR4 radījumā „Atklātais jautājums”.

LR4 raidījumam „Atklātais jautājums” tiešraidē varat sekot līdzi šeit. Aicinām iesaistīties un diskusiju dalībniecēm uzdot jautājumus telefoniski vai rakstiski izmantojot norādīto saiti.

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!