ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Discovery komandas astotais astronauts


Publicēts: 30.05.2008

2008. gada 31. maijā septiņiem astronautiem pievienosies astotais - Bazs Laitjers (Buzz Lightyear), kas uzsāks jaunu un aizraujošu bērnu izglītības programmu ne tikai ASV robežās.

Izglītības programma ir tapusi NASA paspārnē sadarbībā ar kompāniju Disney. Aptuveni 30 cm garais Bazs ceļos ar vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģi, lai iedrošinātu bērnus, pusaudžus un jauniešus vairāk pievērsties zinātnes, tehnoloģisko nozaru un matemātikas studijām.

Sadarbībā ar kompāniju Disney ir izstrādāta tiešsaistes programmatūra Space Ranger Education Series, kuras ietvaros studenti un skolēni izklaidējošā formātā var apgūt zinātni, kā arī mācību spēkiem ir pieejami materiāli, kurus iekļaut apmācības programmās.

"NASA ar lielāko prieku palīdz skolēniem un studentiem labāk izprast zinātni un tehnoloģijas," pastāstīja Džoisa Vintertona no NASA Izglītības departamenta. "Izglītojošās spēles un citi materiāli palīdzēs skolēniem un studentiem kopā ar slaveno personāžu iepazīt zinātni un matemātiku, kuras ir kosmosa izpētes pamatā."

Sākot no 2008. gada 31. maija tiešsaistes spēles būs pieejamas NASA Interneta lapā, sadaļā, kas paredzēta bērniem - NASA Kid's Club. Šajā sadaļā būs atrodamas 5 jaunas spēles.

Līdzīgus izglītojošos projektus NASA realizē jau kopš 1985. gada.

"Mēs esam priecīgi, ka Baza dzīves sapnis lidot kosmosā beidzot ir piepildījies," piebilda Džejs Rasulo no kompānijas Walt Disney. "Šis starts realizē viņa sapņus, un mēs ticam, ka tādejādi iedrošināsim bērnus interesēties par zinātni un noticēt saviem sapņiem."

NASA

Komentāri

  1. cydonia tieši 30.05.2008 domāja šādi:

    Buzzs, @#$&. veicas dažiem.

    sts-124. T-1d:7h:39min and counting...
    laika apstākļi ir galvenais iemesls, kas varētu traucēt buzzam sekmīgu rītdienas startu. patreiz gan izskatās puslīdz ok. 80 ka starts būs iespējams.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!