ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Apnicis Warcraft? Gatavojies Europa!


Publicēts: 31.03.2010

Dažādas videospēles ir kļuvušas par vienu no populārākajiem izklaides veidiem pasaulē. Viens no lielākajiem veiksmes stāstiem ir Blizzard izstrādātais Warcraft, kuru spēlē miljoni. Spēļu atbalstītāji apgalvo, ka šīm spēlēm ir izglītojošs raksturs, bet pretnieki iebilst, ka no izglītošanās tur nav "ne smakas". Vai tiešām ir iespējams mācīties spēlējot? Jaunākais pētījums, kurš veikts pēc Eiropas kosmosa aģentūras pasūtījuma, liecina, ka var gan.

Šo pētījumu veica Eiropas kosmosa aģentūras Tehnoloģiju observatorija, kuras uzdevums ir caurskatīt darbības sfēras, kas nav saistītas tiešā veidā ar kosmosa apguvi un izpēti, un meklēt sadarbības potenciālus. Viena no šādām nozarēm ir tiešsaistes spēļu tehnoloģiju izpēte, lai meklētu iespējamos viena un daudzu spēlētāju režīma spēļu izmantošanas veidus.

Izpētes ietvaros tika secināts, ka šīs tehnoloģijas var tikt izmantotas ne tikai izglītības un nozares popularizēšanai, bet arī veicināt projektos iesaistīto inženieru un zinātnieku sadarbību. Aizraujošas spēles ir veiksmīgs rīks, lai popularizētu astronomiju, kosmosa izpēti un apguvi, veicinot jauniešos interesi par zinātni, tehnoloģijām, inženierzinātnēm un matemātiku.

Pētījumā tika izveidota nākotnē iespējamās spēles vide, kurā darbība notiek uz Jupitera pavadoņa Eiropas.

Šādu spēļu mērķauditorija ir vidusskolu un augstskolu studenti. Spēlei iespējams piesaistīt arī mācību spēkus, cilvēkus, kuriem agrāk nav bijusi interese par kosmosu, profesionāļus, skolnieku un studentu vecākus un esošos tiešsaistes daudzspēlētāju režīma spēļu lietotājus.

Spēles var izrādīties vērtīgs instruments, lai papildus zināšanas par kosmosu iegūtu ne tikai skolnieki un studenti, bet arī skolotāji. Šādas spēles varētu veicināt jauniešos interesi par astronomiju un ar to saistītām zinātnēm.

Pētījumu veica Eiropas kosmosa aģentūra kopā ar kompāniju MindArk no Zviedrijas.

Spēles video (.MOV; 130 MB).

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!