ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

1307 kandidāti uz vienu vietu


Publicēts: 22.02.2016

Uz NASA 2017.gada astronautu klases atlases konkursu ir pieteikušies vairāk nekā 18 300 cilvēku. Tas ir gandrīz 3 reizes vairāk nekā 2012.gadā, kad tika organizēta iepriekšējā astronautu atlase. Ir pārspēts arī līdzšinējais rekords - 8000 cilvēku, kas pieteicās 1978.gadā. No šiem 18 300 kandidātiem 18 mēnešu laikā tiks atlasīti 8 līdz 14 cilvēki, kuriem tiks piedāvāta iespēja kļūt par astronautiem. Plānots, ka finālisti tiks paziņoti 2017.gada vidū.

"Es nebrīnos, ka tik daudz amerikāņu vēlas bruģēt ceļu uz Marsu," teica NASA administrators Čarlzs Boldens. "Daži īpaši talantīgi vīrieši un sievietes kļūs par astronautiem, kas dosies kosmosā no ASV zemes ASV būvētos kosmosa kuģos."

Izvēlētie kandidāti izies aptuveni divu gadu ilgas apmācības, kuru laikā tie apgūs kosmosa kuģu sistēmas, mācīsies darboties atklātā kosmosā, trennēsies strādāt komandā, kā arī apgūs krievu valodu un citas nepieciešamās iemaņas.

Pēc apmācību sekmīgas pabeigšanas jaunajiem astronautiem tiks piedāvāts darbs NASA struktūrās. Plānots, ka pēc tam nākamie astronauti varētu tikt norīkoti darbam kādā no četriem projektiem - Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS), NASA Orion kosmosa kuģī vai vienā no komercprojektiem - Boeing CST-100 Starliner vai SpaceX Dragon, kas būs pielāgots apkalpes pārvadāšanas vajadzībām. Abi komerciālie kuģi spēs nogādāt uz SKS un atpakaļ četrus astronautus. Tādejādi būs iespējams kosmiskās stacijas apkalpes locekļu skaitu palielināt līdz septiņiem cilvēkiem.

NASA

Komentāri

  1. cydonia tieši 23.02.2016 domāja šādi:

    var tikai apskaust nasa šādas izvēles priekšā. es gan nezinu kādi ir kritēriji. agrāk nemaz nebija iespējams iesniegt pieteikumu, ja tu jau neatbildi veselai virknei prasību.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!