ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Rejs Bredberijs (1920 - 2012)


Publicēts: 7.06.2012

2012. gada 5. jūnijā 91 gadu vecumā mira viens no zinātniskās fantastikas kolosiem - Rejs Bredberijs. Viņa kontā ir simtiem romānu, stāstu, lugu un filmu scenāriju.

"Viņš ir iedvesmojis tik daudzus rakstniekus, māksliniekus, skolotājus un zinātniekus," pastāstīja autora mazdēls Denijs Karapetians. "Viņa mantojums dzīvo iespaidīgajā grāmatu krājumā, filmās, televīzijā un teātrī, bet daudz svarīgāk, to prātos un sirdīs, kuri ir lasījuši viņa darbus."

Rejs Bredberijs piedzima Ilinoisā un pusaudža gados kopā ar ģimeni pārcēlās uz Losandželosu. Rakstnieka karjeru viņš sāka 1940. gados, kad viņa stāsti tiek publicēti dažādos žurnālos.

Drīz vien tiek izdots viens no slavenākajiem darbiem, kurš ir tulkots arī latviski - "Marsiešu hronikas", kas stāsta par Marsa kolonizāciju. 1953. gadā klajā nāk vēl viens Bredberija šedevrs - romāns "451 grādi pēc Fārenheita", kurā attēlota nākotnes sabiedrība.

"Zinātniskajā fantastikā mēs sapņojam," rakstnieks ir teicis. "Mūsu centienos apdzīvot kosmosu, atjaunot pilsētas, risināt svarīgas problēmas, mēs nemitīgi aizskaram nākotni."

Interesanti, ka, lai gan arī Bredberijs daudz sapņoja par nākotni un viņa darbos ir parādījušās tehnoloģijas un iekārtas, kuras vēlāk realizējas īstenībā, pats viņš jaunās tehnoloģijas nemīlēja.

BBC

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!