ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Nepamanītie darbarūķi


Publicēts: 17.08.2016

2017.gada janvārī ir vērts pameklēt kinoteātri, kurā rādīs kompānijas "20th Century Fox" mākslas filmu "Hidden Figures". Uz vēsturiskiem faktiem balstītais darbs vēstīs par sievietēm, kas piedalījušās ASV Mēness iekarošanas programmas īstenošanā. Laikā, kad baltie dienvidu štatos joprojām ar zināmu pārākumu skatījās uz afroamerikāņiem un vēl jo vairāk sievietēm, NASA darbā pieņēma melnādainās sievietes "skaitļotāju" departamentā.

Trailerī, kas sniedz nelielu ieskatu gaidāmajos notikumos, trīs melnādainās sievietes - Katrīnu Džonsoni, Mariju Džeksoni un Dorotiju Voghonu - uzrunā policijas darbinieks, kuram, visticamāk līdzīgi kā mums, nebija ne mazākās nojausmas, cik nozīmīga loma cilvēka lidojumā uz Mēnesi bija šīm trim un arī citām afroamerikāņu sievietēm.

Filmā redzēsiet tādus pazīstamus aktierus kā Kevinu Kostneru, Taradži Hensoni, Oktāviju Spenseri, Žanelli Mone un Kirstenu Danstu vienīgās baltādainās "skaitļotājas" Vivjenas Džeksones lomā. Filmu režisējis ne pārāk pazīstamais Teodors Melfijs, kura kontā nav daudz filmu un tās pašas nav no tām dzirdētākajām.

Ja nevarat nociesties līdz filmai, atliek sagaidīt 6.septembri, kad iznāks žurnālistes Margotas Lī Šeterlejas jaunā grāmata ar tādu pašu nosaukumu. Jāsaka gan, ka filmā attēlots tikai neliels fragments no grāmatas, kura aptver notikumus aptuveni trīsdesmit gadu garumā.

collectSPACE

Komentāri

  1. cydonia tieši 17.08.2016 domāja šādi:

    atsauca atmiņā 2015.gada tv series The Astronaut Wives Club

    par series
    https://www.youtube.com/watch?v=GUCQhUGGKlE

    visas 10 epizodes atbaidošā kvalitātē var samēklēt youtube, bet ja ir interese noskatīties, tad labāk protams atvilkt normālu hd. mēs ar sievu toreiz vakarā piesēdām paskatīties pirmo epizodi un attapāmies uz rīta pusi kad pabeidzām pēdējo.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!