ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Karla Sagāna atceres pastmarkas


Publicēts: 15.02.2008

Ja esat marku kolekcionārs vai nelabojams Karla Sagāna fans, tad sarosieties, jo iespējams, ka tuvākajā laikā ASV teritorijā parādīsies pastmarkas ar šī ievērojamā cilvēka attēliem. Protams, pagaidām nav zināms, vai ASV Pasta dienests apstiprinās pieteikumu un laidīs markas apgrozībā.

Karls Sagāns piedzima 1934. gada 9. novembrī un mira 1996. gada 20. decembrī. Savas dzīves laikā viņš bija ne tikai veiksmīgs astronoms un astroķīmiķis, bet arī aktīvi popularizēja astronomiju, astrofiziku un zitas zinātnes. Karls Sagāns bija viens no pirmajoem eksobiologiem un atbalstīja ārpuszemes dzīvības meklējumus jeb SETI.

Domāju daudzi atceras filmu Kontakts (1997.g., Roberts Zemekis), kas ir bāzēta uz Karla Sagāna romāna motīviem. Savas dzīves laikā viņš sarakstīja daudzus populārzinātniskus darbus un piedalījās 1980. gada TV seriāla "Kosmoss: personīgais ceļojums" scenārija izstrādē.

Pastmarkas kā Sagāna piemiņas iemūžināšanas veidu prezentēja Patriks Fišs un Čarlzs Trautmans. Izvēlei tiek piedāvāti trīs varianti.

Pastmarku apstiprināšanas process ir birokrātisks un garš. Pēc iesniegšanas tās izvērtē un apstiprina (vai noraida) 14 cilvēku komiteja. No apstiprināšanas līdz brīdim, kad pastmarkas reāli parādās apgrozībā, var paiet pat vairāki gadi.

Cornell University Chronicle Online

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!