jācer uz skaidrām naktīm šonedēļ, pēc 2 dienām Mēness ar vairs netraucēs, da i paliek tumšāks, nu jau gandrīz līdz 3. no rīta var fočēt
 jācer uz skaidrām naktīm šonedēļ, pēc 2 dienām Mēness ar vairs netraucēs, da i paliek tumšāks, nu jau gandrīz līdz 3. no rīta var fočēt 

taču ir ko rakt
 taču ir ko rakt 

)
)
 kolīdz notīriju tā fokusēties bij 10x vieglāk  un rezultāts bij krietni labāks. Manuprāt pie 20 min ekspozīcijas iegūt tādu kvalitāti jau ir sasniegums,  īstenībā pat maksimums ko var izdarīt. beigu beigās nonācu pie slēdzienu kada spoguļi ir jātīra cik nu bieži vajadzīgs, nevis kā man teica - jo retāk, jo labāk, bet nu no otras puses  ja pikselis ir 2x lielāks nekā izšķirtspēja spogulim, tad miljons problēmu atkrīt, no otras puses es uzskatu, ja ir iespējams, tad jāspiež maksimums ārā neatkarīgi no problēmām, un viņas ir un ir daudz
 kolīdz notīriju tā fokusēties bij 10x vieglāk  un rezultāts bij krietni labāks. Manuprāt pie 20 min ekspozīcijas iegūt tādu kvalitāti jau ir sasniegums,  īstenībā pat maksimums ko var izdarīt. beigu beigās nonācu pie slēdzienu kada spoguļi ir jātīra cik nu bieži vajadzīgs, nevis kā man teica - jo retāk, jo labāk, bet nu no otras puses  ja pikselis ir 2x lielāks nekā izšķirtspēja spogulim, tad miljons problēmu atkrīt, no otras puses es uzskatu, ja ir iespējams, tad jāspiež maksimums ārā neatkarīgi no problēmām, un viņas ir un ir daudz  lai gan jebkurā gadījumā var vienkārši ielikt bin2 un kapāt uz nebēdu
 lai gan jebkurā gadījumā var vienkārši ielikt bin2 un kapāt uz nebēdu  pie kam tīrītajā versijā var redzēt, ka vajag vēl pieslīpēt klipšus, jo zvaigznes ir vēl aizvien trījstūrainas
 pie kam tīrītajā versijā var redzēt, ka vajag vēl pieslīpēt klipšus, jo zvaigznes ir vēl aizvien trījstūrainas  pie FWHM 4 un vairāk to vairs neredz
 pie FWHM 4 un vairāk to vairs neredz 

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests